Agenda

Avondwandeling door het Waalbos

Dinsdagavond 4 juni 2024 organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos de derde avondwandeling van dit jaar door het Waalbos. Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en werkt samen met Staatsbosbeheer aan de natuurwaarden in het Waalbos zodat het interessant natuurgebied wordt waar iedereen van kan genieten. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. Zo is er een oeverzwaluwwand, een ooievaarspaal en een torenvalkkast geplaatst en is een hoop grond aangebracht voor de ijsvogel, zodat ie daar zijn nest kan graven. Ook is er een kabouterpad gemaakt voor de kleintjes.

In juni hebben alle zangvogeltjes al weer jongen. Sommige beginnen aan een tweede nestje. De jongen van de oeverzwaluwen vliegen ook al bijna uit. Inmiddels zijn ook vrijwel alle planten weer aanwezig en in bloei. De eerste vlinders hebben hun eitjes gelegd en hun rupsen zijn lekker aan het eten van de planten. In juni vliegen er daarom minder vlinders. In juli gaat de volgende generatie vlinders vliegen. Voor nachtvlinders is het een goede tijd. En dus ook voor vleermuizen, die veel nachtvlinders maar ook veel muggen eten. Libellen zijn net uit de sloot gekropen en hebben zich ontvouwen tot een mooie libelle. In de avond is de kans dat ze gezien worden wel wat kleiner, tenzij het erg warm is.  

De wandeling start om 20.00 uur vanaf het parkeerterrein bij Ross Lovell, ingang naast Waalweg 3, maximaal 20 deelnemers. Deelname is gratis, donatie welkom (zie website of stuur een mail). Rond 22.00 uur is de groep weer terug. Wel graag even aanmelden via info@onswaalbos.nl