Baby Drive-In in Bibliotheek Ridderkerk

Bij de Baby Drive-in zijn alle kinderen van 0 t/m 2 jaar welkom met hun (groot)ouders én de kinderwagen. We ontdekken de leukste nieuwe boekjes en stimuleren taalontwikkeling door middel van spel, muziek en tijdens de dagelijkste dingen. En dat allemaal knus op schoot. 

Communiceren met je kind als praten nog niet lukt

Op donderdag 28 februari om 10.15 uur gaan we het hebben over babygebaren. Babygebaren leren is erg makkelijk. Het helpt je te communiceren met je kind als praten (nog) niet lukt. Babygebaren is een methode waarbij je je gesproken taal ondersteunt met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. De motoriek van de handjes van je kind is veel eerder goed ontwikkeld dan de spieren die de mond sturen. Door het aanleren van simpele gebaren naast gesproken taal, geef je je kind de mogelijkheid om al op jonge leeftijd met jou te communiceren. Dit maakt jullie band nog specialer. Tijdens deze Baby Drive-in leer je spelenderwijs een aantal gebaren. Met deze week als speciale gast: Brechje Koster van Baby- en Kindergebaar.

Alles mag

Rondkruipen, eten & drinken, slapen, luiers verschonen, herrie maken en (indien nodig) kinderwagens parkeren is allemaal toegestaan tijdens de Baby Drive-in. Kom gezellig binnen rijden en ontmoet andere (groot)ouders onder het genot van een kopje koffie of thee. Uiteraard liggen de leukste boekjes klaar.

Waarom voorlezen aan baby’s?

Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe beter. Zo zijn er verschillende babyboekjes die aansluiten bij de leesontwikkeling van baby en dreumes. Denk hierbij aan geschikte boekjes voor taalontwikkeling, meertalig opvoeden, taalspelletjes en versjes, voeding en opvoeding. Dit is heel leerzaam. Zo blijkt uit onderzoek dat voorlezen de taal en spraakontwikkeling van je kind stimuleert en de concentratie verhoogt. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders van boeken laat genieten. Met verschillende activiteiten in de bibliotheek en op bijvoorbeeld kinderdagverblijven wil de Bibliotheek AanZet het (voor)leesplezier stimuleren en op peil houden. De Baby Drive-In is één van deze leerzame activiteiten. 

Praktische informatie
Wat: Baby Drive-in in Bibliotheek Ridderkerk
Wanneer: donderdag 28 januari
Waar: Bibliotheek Ridderkerk
Voor wie: 0-2 jaar met (groot)ouders