Beginnerscursus Aiki-Jutsu bij Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer

Vanaf vrijdag 6 maart 2020 start bij Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer de beginnerscursus Aiki-Jutsu, een verdedigingskunst uit Japan.

Als je naar de bewegingen van deze sport kijkt zien die er heel soepel en sierlijk uit omdat er veel gebruik wordt gemaakt van cirkelvormige bewegingen, hiermee wordt de kracht van de tegenstander afgeleid en in andere banen gebracht. Ondanks de schoonheid van de bewegingen is de verdediging zeer effectief, je leert je tegenstander op een intelligente manier letterlijk op het verkeerde been te zetten en zijn balans te verstoren waardoor de aanval zijn effectiviteit verliest. Het beoefenen van deze sport maakt je lichamelijk en mentaal weerbaar, je leert technieken om voor jezelf op te kunnen komen als dat nodig is. 

Je verbetert je conditie, souplesse en tegenwoordigheid van geest. Net als in bijvoorbeeld Judo kun je jezelf in loop van de tijd verder ontwikkelen en internationaal erkende graden behalen. De lessen zullen vanaf de basis worden opgebouwd, ervaring is dus niet nodig, wel een sportieve instelling! Op vrijdag 06 maart zal er ter kennismaking eenmalig een proefles zonder kosten worden gegeven.

Vanaf 14 jaar ben je van harte welkom om hieraan deel te nemen maar ook op latere leeftijd is dit een mooie sport om te leren zowel voor dames als heren. De lessen zullen worden gegeven op vrijdagavond van zes tot half acht. De kosten bedragen € 40,00 voor 10 lessen.

Docent is Aldi Niemeijer. 5e dan en internationaal erkend leraar, zij beoefent deze sport ruim 25 jaar en geeft hierin inmiddels heel wat jaren met veel plezier les. Dus ben je toe aan een nieuwe uitdaging en wil je eens iets helemaal nieuws proberen of je oude skills weer oppakken ? Stap dan eens voor de proefles op de mat, een mens is per slot van rekening nooit te oud.

U kunt zich opgeven voor de gratis proefles op het emailadres van Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer: info@sws-slikkerveer.nl