Agenda

Behandeling van de begroting

De gemeenteraad buigt zich donderdag 7 november over de begroting. De vergadering begint om 9.30 uur en duurt de hele dag. U bent daarbij van harte welkom.

De begroting gaat niet alleen over geld, maar ook over de plannen. Wilt u weten wat de gemeente van plan is in 2020 en wat de gemeenteraadsleden van de begroting vinden? Kom dan luisteren.

U hoeft niet vanaf het begin aanwezig te zijn of de hele vergadering te blijven. U mag in- en uitlopen. In de ochtend spreken de fracties hun algemene beschouwingen uit en reageert het college daarop. In de middag reageren de fracties op elkaars bijdragen.

In de avond besluit de raad over amendementen, moties en begroting 2020. Een amendement is een wijziging op, in dit geval, de begroting. Met een motie doet de raad een verzoek aan het college of doet een uitspraak over een onderwerp op de agenda.

Livestream

De vergadering wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. U kunt de vergadering ook rechtstreeks bekijken vanachter uw computer, tablet of mobiele telefoon.

Via www.ridderkerk.nl/raadinbeeld komt u in een overzichtsscherm met een kalender. Tijdens de vergadering is hier een blauwe balk zichtbaar met ‘Nu live’. Klik in de balk op ‘Gemeenteraad’. Klik vervolgens op de knop ‘play’. De uitzendingen starten om 9.30, 14.00 en 21.00 uur. De opname is achteraf terug te kijken.

Op www.ridderkerk.nl/vergaderstukken kunt u van te voren de begroting en andere documenten bekijken.

De indeling van de raadzaal: 1. Voorzitter (burgemeester Anny Attema) en griffier (Johan van Straalen), 2. Wethouders, 3. Fracties Burger op 1, CDA, GroenLinks, VVD, 4. Fracties ChristenUnie, Echt voor Ridderkerk, 5. Fracties Partij 18PLUS, Leefbaar Ridderkerk, 6. Fracties PvdA, D66, SGP, 7. Pers en publiek.