Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en Radio Rijnmond lanceren Radio Freedom

Op 5 mei 2021 trekt het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland een ander jasje aan. In samenwerking met Radio Rijnmond lanceert het festival Radio Freedom, een dag lang festivalradio, live vanuit de Euromast. 

Een fysiek festival zit er dit jaar helaas niet in. Daarom viert het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland de vrijheid in de Euromast, op steenworpafstand van het park waar het Bevrijdingsfestival doorgaans tienduizenden bezoekers ontvangt. In samenwerking met Radio Rijnmond produceert het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland een tien uur durend radioprogramma vol interessante gasten, spraakmakende studiogesprekken en heel veel muziek.  

Jasper Scholte (Bevrijdingsfestival Zuid-Holland): “We hadden natuurlijk graag weer een regulier festival georganiseerd, maar dat gaat nu even niet. Gelukkig kunnen we samen met Radio Rijnmond een prachtig alternatief bieden: Radio Freedom, een dag vol festivalradio in de stijl van het Bevrijdingsfestival. Oftewel, goede muziek, leuke en interessante gasten en tal van andere verrassingen. Want corona of niet, vrijheid moet je vieren.” 

Jandino & Diederik Gommers 

“Radio Freedom wordt een groot feest”, aldus Scholte. “We trekken een blik kleurrijke tafelgasten open en een paar hele mooie bands zullen live optredens in de studio verzorgen. Sabrina Starke, Davina Michelle en Tino Martin komen op bezoek, Sander de Kramer zal de uitzending vanuit Spanje opvrolijken, Jandino schuift aan en Diederik Gommers, onze nationale wonderdokter, is ook van de partij. Dit is slechts een kleine greep, de volledige line up gaan we de komende dagen bekendmaken.”  

Radio Freedom is te beluisteren op Radio Rijnmond (93,4 FM) en via bevrijdingsfestivalzh.nl. Daarbij verzorgt TV Rijnmond live uitzending vanuit de Euromast, inclusief tal van bijzondere reportages.