Agenda

Beweeglessen ouderen start binnenkort

Wilt u ook gezond ouder worden en werken aan een gezondere leefstijl? Dan kan Facet Ridderkerk iets voor u betekenen. Facet heeft een uitgebreid volwassenen- en seniorensportprogramma met ongeveer 35 verschillende lessen per week. Deze lessen, zoals seniorenfit, dans, yoga, gym en tennis vinden plaats in wijkcentra, gymzalen en sporthallen.

Alle lessen starten in de laatste week van augustus of eerste week september. De lessen worden gegeven door enthousiaste en gediplomeerde docenten. Naast het bewegen wordt er veel waarde gehecht aan het sociale aspect. Het is belangrijk om fysiek en mentaal bezig te zijn. Het ontmoeten van andere mensen speelt hierin een belangrijke rol.

De meeste lessen vinden overdag plaats maar er zijn ook enkele lessen in de avonduren. Sommige lessen zijn geschikt voor beginners, andere lessen voor de meer gevorderde deelnemer. Facet richt zich op de doelgroep van 60 jaar en ouder. Er zijn ook speciale lessen voor als u slecht ter been bent. De oefeningen worden dan op of met behulp van de stoel gedaan zoals stoelyoga en stoelgym. Andere lessen zijn fanatieker waarbij de intensiteit hoger ligt. Er wordt dan met gewichten gewerkt aan kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Er is dus keuze voor iedereen.

De kosten liggen ongeveer tussen de € 3,00 en € 5,00 per keer. Dit is afhankelijk van de tijdsduur van de les. Naast het bewegen beschikken wij ook over een leefstijlcoach. Heeft u vragen over voeding, slaap of stress, dan kunt u gratis terecht bij Cathy van Es.

Alle lessen zijn te vinden op de website van Facet Ridderkerk. Wilt u lekker bewegen en gaan werken aan een gezonde leefstijl? Neem dan contact op voor een gratis proefles met Facet Ridderkerk via 0180 – 43 23 50 of per mail info@facetridderkerk.nl