Bewoners Koningshof sporten met Curves

Nu de sportscholen gesloten zijn wilden de coaches van Curves Ridderkerk, de sportschool voor vrouwen, graag iets doen voor de mensen in de buurt. Zo ontstond het idee om een workout te verzorgen voor de bewoners van de Koningshof.

Door alle maatregelen die getroffen zijn rondom het Coronavirus zijn de sportscholen in Ridderkerk gesloten. Ook de deuren van Curves Ridderkerk blijven helaas dicht voor alle leden. Bij de coaches kwam al snel het gevoel naar boven dat ze haar leden, maar ook niet-leden, graag wilden helpen om toch in beweging te blijven en goed voor zichzelf te zorgen in deze rare tijden. 

Het idee om de bewoners van de Koningshof een hart onder de riem te steken en hen een workout aan te bieden was snel uitgewerkt. De Koningshof beschikt over een prachtige binnentuin waar de bewoners vanaf hun galerij zicht op hebben. Zo is het heel makkelijk om 1½ meter afstand te houden van elkaar. Met veel enthousiasme werden de coaches ontvangen en alle deelnemers deden op eigen niveau mee met de combinatie van kracht- en cardiotraining. Na het succes van de eerste workout op dinsdag 14 april werd besloten dat het geen eenmalige actie zou zijn. Zolang Curves nog niet open kan zal er elke dinsdag een workout gegeven worden. 

Voor de leden en niet-leden worden er ook elke week workouts opgenomen die thuis gedaan kunnen worden. Ook worden er online kookvideo’s, ontspanningsvideo’s en buikspierkwartiertjes aangeboden. Kijk hiervoor op FaceBook of op YouTube (Curves home workout video’s en Curves kook tv).

Foto: L. de Snoo