Agenda

Bibliotheek AanZet: Ontmoet Dichters Online

Nu de vestigingen vanwege de coronamaatregelen gesloten zijn, is er gelukkig online van alles te doen bij de Bibliotheek AanZet. Een van deze online activiteiten is ‘Ontmoet Dichters Online’ op 4 februari 2021. Tijdens deze digitale poëzieavond kun je kijken en luisteren naar voordrachten en interviews met bekende Nederlandse dichters. Ook krijg je de mogelijkheid hen zelf vragen te stellen.

Ontmoet Dichters Online

Ontmoet Dichters Online is de afsluiter van de Poëzieweek 2021. Het wordt live uitgezonden vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam. Tijdens deze avond komen vier dichters aan het woord, waaronder Dichter des Vaderlands 2019-2021 Tsead Bruinja. Recent verscheen zijn bundel ‘Springtij’, gevuld met documentaire poëzie. Iduna Paalman sleepte met haar debuut ‘De grom uit de hond halen’ de Poëziedebuutprijs 2020 in de wacht. Ook Maureen Ghazal viel in de prijzen: In 2018 won zij de El-Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie. Daniëlle Zawadi staat met name bekend om haar spoken word performances over het leven in Nederland als iemand van ‘de tweede generatie’ en won in 2020 de BIPOC (Black Indigenous People of Colour) voice award 2020 van Unwanted Words.

Meekijken?

Ontmoet Dichters Online vindt op 4 februari 2021 plaats van 19.30 uur tot 21.00 uur. Meekijken is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan via debibliotheekaanzet.nl/activiteiten