Bibliotheek AanZet Ridderkerk komt met vol programma voor ‘Nederland leest’

Bij de Bibliotheek Ridderkerk-centrum staan de maanden november en december volgepland met leuke en boeiende activiteiten. Elke week staan er evenementen en workshops op de planning waar verschillende leeftijden bij aan kunnen sluiten. In het kader van ‘Nederland Leest’ komt de bibliotheek met een speciale invulling gericht op het thema ‘Over de Grens’. Hiermee wil de bieb iedereen aan het lezen krijgen en laten nadenken over hoe je de grenzen opzoekt, bewaakt en wat er te ontdekken valt buiten de Nederlandse grens. 

Tip: word deze maand lid van de bibliotheek (of als je al lid bent) en krijg het boek ‘de Wandelaar’ van Adriaan van Dis cadeau. Mooie extra: laat hem signeren, want de bekende schrijver komt 13 december langs!

Geen maandelijks programma in de bibliotheek zou volledig zijn zonder het filmhuis. Speciaal voor Nederland Leest draait er vrijdagavond 19 november een film in het thema van de maand. (19:30-22:00 uur)

De bibliotheek hoopt ook mooie momenten vast te leggen met de Ridderkerkers in de workshop ‘abstracte fotografie’, gegeven door lokale fotograaf Mark Isarin. Ervaar als beginner of gevorderde op zaterdagochtend 27 november hoe het is om foto’s te maken zonder regels. (11:00-13:00 uur)

Hou je van lezen en ben je benieuwd naar voorbeelden van wat wordt bedoeld met over de grens gaan? Literair spreker Kees Voorbij komt maandagavond 29 november langs en deelt voorbeelden van over de grens gaan uit bekende werken met jou. En uiteraard gaat hij in gesprek met het publiek over hoe zij hun grenzen wisten te passeren. (20:00-22:00 uur)

De maand wordt groots afgesloten met HET gezicht van ‘Nederland Leest’. Met trots kondigt de bibliotheek aan dat schrijver Adriaan van Dis langskomt in Bibliotheek Ridderkerk Centrum. Kom maandagavond 13 december langs en geniet van een spraakmakende avond waarbij de schrijver niet alleen over zijn werken vertelt, maar jou ook interactief meeneemt in een (literaire) onbegrensde wereld. (20:00-22:00 uur)

Meer informatie, updates of aanmelden? Ga dan naar debibliotheekaanzet.nl/activiteiten of vraag informatie bij de balie in de vestiging aan het Koningsplein 1.