Agenda

Bibliotheek AanZet verruimt afhaaltijden tijdens verlengde lockdown wegens grote opkomst

Tijdens de laatste persconferentie heeft premier Rutte de landelijke lockdown verlengd. Dat betekent helaas ook dat de vestigingen van de Bibliotheek AanZet tot en met 9 februari gesloten blijven. Gelukkig maken de leden massaal gebruik van de afhaalservice. In totaal zijn er tijdens de huidige lockdown al ruim 20.000 reserveringen afgehaald. Om die reden worden de afhaaltijden op een aantal vestigingen verruimd.

Reserveren en afhalen

Ook gebruikmaken van de afhaalservice? In de online catalogus op de website kun je jouw materialen kiezen en reserveren. Als je reservering klaarstaat en je deze af kunt halen, krijg je een mail. Houd er rekening mee dat dit iets langer kan duren als de boeken van jouw keuze uit een andere vestiging moeten komen. In de periode dat de bibliotheek gesloten is, worden er geen boetes in rekening gebracht, maar is het mogelijk om boeken terug te brengen. Voor het afhalen van reserveringen en het terugbrengen van boeken hanteren we speciale openingstijden. Vanwege het grote aantal reserveringen, zijn de afhaaltijden verruimd bij Bibliotheek Barendrecht Het Kruispunt en Bibliotheek Ridderkerk Centrum. Op de vestigingspagina vind je actuele informatie over de afhaalpunten en openingstijden: debibliotheekaanzet.nl/vestigingen.

Online activiteiten

Vanwege de coronamaatregelen gaan alleen de online activiteiten door. Daarom maken we tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 tot en met 30 januari van voorlezen een feestje met de leukste online voorleesactiviteiten. Dit doen we onder andere met een speciale uitzending van NVD-TV op woensdag 20 januari. Tijdens deze uitzending spreken we onder anderen theatermaker Marco van ’t Wout van Building Arts. Hij maakte een voorstelling van Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’. De uitzending is live te zien op 20 januari om 10.00, 14.00 en 16.00 uur via ons YouTube kanaal AanZet Live. Van 21 t/m 30 januari blijft de uitzending beschikbaar op ons YouTube kanaal AanZet Live zodat je het ook op je gemak kunt terugkijken op een moment dat het jou uitkomt.

Gaat jouw hart sneller kloppen van poëzie? Meld je dan aan voor het online evenement ‘Ontmoet Dichters Online’ op 4 februari. Tijdens deze digitale poëzieavond kun je kijken en luisteren naar voordrachten en interviews met bekende Nederlandse dichters, waaronder Dichter des Vaderlands 2019-2021 Tsead Bruinja. Ook krijg je de mogelijkheid hen zelf vragen te stellen. Kijk voor alle online activiteiten op onze activiteitenpagina: debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

Virtuele vestiging

Daarnaast hoef je je dankzij onze virtuele vestiging nooit te vervelen. Want als lid van de bibliotheek heb je hier 24 uur per dag toegang tot onze volledige collectie, waar je meer dan 29.000 e-books en 2.000 luisterboeken vindt. Ook kun je gebruikmaken van de Kennisbank waar je kunt kiezen uit een breed aanbod van online cursussen, digitale kranten, handige websites, voorleesfilmpjes en lees- en leerapps voor de jeugd. 

Nog geen lid van de Bibliotheek AanZet?

Een groot deel van ons online aanbod is alleen beschikbaar voor leden. Ben je nog geen lid van de bieb? Dan is dit hét moment om lid te worden. Zo kun je niet alleen gebruikmaken van onze afhaalservice, maar krijg je ook volledige toegang tot alle e-books, luisterboeken en andere online diensten. De bieb heeft zowel betaalde als gratis abonnementen. Voor elk wat wils dus! Inschrijven kan online via: https://www.debibliotheekaanzet.nl/lid-worden