Bibliotheek AanZet zoekt online verbinding op tijdens landelijke lockdown

Vanuit het Torentje in Den Haag kondigde premier Rutte gisteren de landelijke lockdown aan. Nederland zit voor een groot deel op slot in een periode die normaal gesproken in het teken staat van samenzijn en verbinding. Ook Bibliotheek AanZet volgt de richtlijnen van het RIVM en zijn alle fysieke vestigingen tot en met 19 januari gesloten voor bezoekers. Maar online staat de deur van de virtuele vestiging wagenwijd open en wordt de verbinding opgezocht tijdens de online activiteiten. Ook kunnen leden gebruikmaken van de afhaalservice.

Online activiteiten

Helaas mag de bibliotheek geen activiteiten aanbieden in de vestigingen. Maar online is er wél van alles te doen. De afgelopen weken ging de Bibliotheek AanZet op zoek naar het ultieme kerstgevoel onder bezoekers om samen met en speciaal voor hen een bijzondere decemberprogrammering op te stellen. De uitkomst? Samen zijn. Met aandacht voor elkaar en met een beetje lol. Ook het verbinden van jong en oud en het bestrijden van eenzaamheid kwamen vaak terug in de antwoorden. Aan de bieb de taak om deze wensen te vertalen naar een leuke en gezellige activiteit voor jong en oud.
Bingo! Dat kan natuurlijk maar met één ding en dat is met de XMAS Bingo. Op 22 december draait de Bingo-master vanuit Dordrecht aan de molen. Val jij in de prijzen? Kijk voor alle activiteiten op debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

Virtuele vestiging

Als lid van de bibliotheek heb je bovendien 24 uur per dag toegang tot de volledige collectie in de virtuele vestiging. Hier vind je meer dan 28.000 e-books en bijna 4000 luisterboeken. Ook kun je gebruikmaken van de Kennisbank waar je kunt kiezen uit een breed aanbod van online cursussen, digitale kranten, handige websites, voorleesfilmpjes en lees- en leerapps voor de jeugd. Zo hoef je je nooit te vervelen!

Reserveren en afhalen

Vanaf 16 december kun je in de online catalogus op de website jouw materialen kiezen en reserveren. Als je reservering klaarstaat en je deze af kunt halen, krijg je een mail. Houd er rekening mee dat dit iets langer kan duren als de boeken van jouw keuze uit een andere vestiging moeten komen. In de periode dat de bibliotheek gesloten is, worden er geen boetes in rekening gebracht. Voor het afhalen van reserveringen en het terugbrengen van boeken hanteren we speciale openingstijden. Om te voorkomen dat je voor een dichte deur staat, raden wij aan de vestigingspagina op de website in de gaten te houden voor actuele informatie over de afhaalpunten en openingstijden: debibliotheekaanzet.nl/vestigingen

Nog geen lid van de Bibliotheek AanZet?

Een groot deel van het online aanbod is alleen beschikbaar voor leden. Ben je nog geen lid van de bieb? Dan is dit hét moment om lid te worden. Zo krijg je volledige toegang tot alle e-books, luisterboeken en andere online diensten. De bieb heeft zowel betaalde als gratis abonnementen. Voor elk wat wils dus! Inschrijven kan online via: debibliotheekaanzet.nl/lid-worden

Bibliotheek AanZet hoopt iedereen zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen in een van de vestigingen. Tot die tijd wenst de bieb iedereen veel gezondheid en lees- en leerplezier.