Bijeenkomst nieuwe vrijwilligers bezoekerscentrum Waalbos

Update: Dit is geannuleerd i.v.m. de maatregelen Coronavirus.

Het Waalbos ligt tussen Ridderkerk, Zwijndrecht, H.I. Ambacht en Barendrecht en is 185 ha groot. Het is een open bos met daartussen graslanden met koeien, paarden en schapen. In dit gebied wordt een bezoekerscentrum gebouwd. Het bezoekerscentrum Waalbos schiet hard op.

Eind januari 2020 is het casco opgeleverd en op dit moment zijn de bouwvrijwilligers aan de slag met de afwerking van het gebouw. Inmiddels is het water aangesloten, zijn de wc’s getegeld en is de vloer in de wc’s gereed, zijn de veiligheidsluiken aangebracht en de gipswanden afgewerkt. Buiten is drainage aangelegd onder het terras. Opening is gepland voor zaterdag 9 mei 2020. 

In het bezoekerscentrum zal informatie over het Waalbos en de andere natuurgebieden in de buurt te vinden zal zijn. Van hieruit kan men straks starten met een wandeling of een excursie. Ook zullen er tentoonstelling over de schilderskolonie van Rijsoord, het voormalige landbouwgebied en natuur worden ingericht en zullen diverse activiteiten georganiseerd worden. Op zaterdag 21 maart om 9.30 uur wordt in het gebouw een bijeenkomst georganiseerd voor vrijwilligers die zich hebben aangemeld om te helpen bij de bezetting van het bezoekerscentrum en het ontvangen van bezoekers en het organiseren van activiteiten of het opbouwen van tentoonstelling. Ook op 25 maart om 19.30 uur en 8 april 19.30 uur zullen er ook informatiebijeenkomsten georganiseerd worden.

Heeft u ook belangstelling om te helpen dan bent u van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Voor vragen of aanmelding kunt u terecht bij Bcwaalbos@gmail.com of info@onswaalbos.nl of via 0180-428262. Het adres is Waalweg 9a te Rijsoord. Parkeren kan op het parkeerterrein achter Ross Lovell.