Agenda

Bijeenkomst over behoud cultuurhistorie

Dinsdag 18 januari 2022 houdt de gemeente een online bijeenkomst over de Cultuurhistorische Waardenkaarten van Ridderkerk.

De gemeente vindt het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed, zoals monumenten, belangrijk. Voor heel Ridderkerk is daarom de afgelopen jaren cultuurhistorisch onderzoek gedaan. De historische geografie en de bebouwing zijn beschreven en gewaardeerd.

Cultuurhistorische Waardenkaart 

Binnenkort stelt het college de Cultuurhistorische Waardenkaart Buitengebied (inclusief Bolnes, Rijsoord en Oostendam) vast. Vooraf wil de gemeente u graag de eerste resultaten van het onderzoek laten zien en vertellen wat zij er verder mee gaan doen. Ook is de gemeente benieuwd of u informatie heeft of iets wilt vertellen over de cultuurhistorie van uw pand of leefomgeving. Daarom is er een online bijeenkomst op 18 januari vanaf 19.00 uur.

In juni 2018 heeft het college de Cultuurhistorische Waardenkaart Woongebieden en de Cultuurhistorische Waardenkaart Centrum vastgesteld. Hiervoor is in maart 2017 een bewonersbijeenkomst gehouden. Omdat dit al langer geleden is en sommige panden van eigenaar zijn gewisseld, wil de gemeente deze waardenkaarten nog eens toelichten.

Aanmelden

Aanmelden kan bij Joé Bos via j.bos@ridderkerk.nl onder vermelding van naam, adres en mailadres. U ontvangt een link naar de drie kaarten, zodat u deze kunt inzien, en een link naar de bijeenkomst. Hebt u vragen? Neem dan contact op met Lisette Ooms via l.ooms@ridderkerk.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk