Bijeenkomst ‘Veiligheid in samenwerking met Brandweer Ridderkerk’

Wist je dat één op de 74 huishoudens te maken krijgt met brand? En dat brand jaarlijks 30 tot 50 slachtoffers eist? Er ieder jaar meer dan 5000 mensen met brandwonden op de spoedeisende hulp belanden?

Vanuit Ridderkerk ‘Langer Gezond’ wordt er op maandagavond 3 oktober 2022 van 19.00 tot 21.00 uur een interactieve voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. Het thema is ‘brandveiligheid’. Vanuit de brandweer is wijkbrandweerman Delano van Berkel aanwezig. Hij vertelt over brandgevaarlijke situaties in en rondom het huis. Er wordt stil gestaan bij wat je moet doen als er toch brand uitbreekt in bijvoorbeeld de huiskamer of keuken. Ook wordt er aandacht besteed aan rook- en koolmonoxide melders en brandblusmiddelen. Tevens zijn er ambulancebroeders aanwezig die in het tweede deel van de avond voorlichting geven over hoe je moet handelen in een noodsituatie. Hierbij moet je denken aan situaties in huis, bellen met het noodnummer 112 en persoonlijk alarm. 

De avond zit boordevol tips en adviezen over jouw eigen veiligheid en die van anderen. De avond wordt georganiseerd in de WVC West, Boksdoornstraat 80. De koffie/thee staat klaar en deelname is gratis. De bijeenkomst duurt van 19.00 – 21.00 uur. Inloop is vanaf 18.45 uur. Aanmelden is verplicht. Naast de bijeenkomst bieden wij de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de belevingswoning in de Chopinstraat. Hier kun je zien wat een brand doet, je kunt jouw kennis over brand testen en kennismaken met de nieuwste preventie ontwikkelingen. Dit bezoek is mogelijk op dinsdagmiddag 4 oktober. Aanmelden hiervoor is verplicht. De woning heeft beperkte ruimte, je krijgt na aanmelding een tijdslot voor de dinsdagmiddag toegewezen. Een bezoek aan de woning duurt maximaal een uur. Je kunt je voor beide activiteiten inschrijven via e-mail info@facetridderkerk.nl. Telefonisch aanmelden mag ook bij Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.