Bijzonder optreden Diva Dichtbij in Reyerheem

Bewoners van Reyerheem kunnen binnenkort genieten van een zeer persoonlijk concert. Op 9 maart 2020 is er van af 14.00 uur een optreden van een professionele zangeres Anjo van Hemert van Stichting Diva Dichtbij. Deze stichting verzorgt intieme muzikale ontmoetingen, speciaal voor langdurig zieken.

Via het optreden wil Reyerheem de bewoners, familieleden en verzorgenden momenten van verlichting en geluk bieden. Ook wijkbewoners zijn van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen (entree €3,00 inclusief kopje koffie of thee)

Dat is ook waar Stichting Diva Dichtbij voor staat. De Diva’s en Divo’s geven bewoners van verzorgingshuizen en verpleeghuizen oprechte aandacht. Ze zingen niet vanaf een podium, maar letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’. Dat doen ze in de huiskamers recreatiezaal of aan het bed.

De sfeer van een optreden van Diva Dichtbij is feestelijk. Tegelijkertijd wordt er bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt. De Diva’s en Divo’s geven alle ruimte aan herinneringen die terugkomen. Aan pijn, aan vreugde en verdriet. Vaak kruipen mensen met dementie uit hun schulp en reageren ze verrassend op de zangstem. Ze kunnen weer even ervaren dat ze meer zijn dan hun ziekte.

Het repertoire van Diva Dichtbij varieert van prachtige klassieke liederen, aria’s en musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers. Stichting Diva Dichtbij verzorgt jaarlijks zo’n 875 optredens, door heel Nederland. Daarmee bereikt de organisatie meer dan 26.000 mensen die afhankelijk zijn van langdurige intensieve zorg.