Agenda

Bijzonder optreden in Reyerheem 

Bewoners van Reyerheem genieten op 23 februari 2023 van een persoonlijk optreden van Stichting Diva Dichtbij. Deze stichting verzorgt intieme, muzikale ontmoetingen. 

Via het optreden wil Reyerheem de bewoners, familieleden, buurtbewoners  en  verzorgenden momenten van verlichting en geluk bieden. Dat is ook  waar Diva Dichtbij voor staat. De zangers -Diva’s en Divo’s- zingen met oprechte aandacht. Ze zingen niet vanaf een podium, maar letterlijk en  figuurlijk ‘dichtbij’. 

De sfeer van een optreden is feestelijk. Tegelijkertijd wordt er bij veel  mensen een gevoelige snaar geraakt. Er is aandacht voor herinneringen  die terugkomen. Voor pijn, vreugde en verdriet. Vaak kruipen mensen  met dementie uit hun schulp en reageren ze verrassend op de  zangstem. Ze ervaren weer even dat ze meer zijn dan hun ziekte.  

Het repertoire van Diva Dichtbij varieert van klassieke liederen,  musicalmelodieën en Franse chansons tot Nederlandstalige  luisternummers. De liedkeuze wordt aangepast aan de wensen en  samenstelling van de groep.  

Zingen van mens tot mens!