Agenda

Black Gospel onder de koepel

Vrijdag 8 september 2023 gaat het swingen onder de koepel in de Ridderhof. Al vele jaren is daar van mei tot eind september op de vrijdagavond live muziek te bewonderen, maar dit jaar is de publieke belangstelling overweldigend. Bijna wekelijks zijn alle 100 zitplaatsen en 200 staanplaatsen bezet en door een grote variatie aan muziek wordt aan elke muzieksmaak tegemoet gekomen.

Hoewel Martin Luther King vond dat er ongelijkheid was tussen de blanke en de donkere mens, worden de blanken op sport- en muziekgebied al jaren overtroffen. Misschien kan er op muziekgebied wel een poging gedaan worden om het zangtalent en enthousiasme van de gekleurde mens te benaderen. Net als Martin Luther King had Ton Schipper een droom. Hij wilde graag met een groot gospelkoor onder de koepel staan. Ton vond hiervoor medestanders bij de koren ‘I believe’ en ‘the Messengers’. Zij reageerden enthousiast en mede dankzij de hulp van hun voorzitters Petra van der Jagt en Joke van den Bogerd vormen ze nu samen een swingend koor. Dirigente Ineke Velthoven van ‘I believe’ zingt enthousiast mee en dirigent Ruud Saly nam de uitnodiging om dit gelegenheidskoor te leiden met beide handen aan. De begeleidingsband wordt gevormd door Leonie van Zanten op piano, Bram van Gemerden op drums, Alex Broekhart op de bas en Ton Schipper als solozanger en toetsenman. Daarnaast hebben we een fantastische solozangeres Kijan, die in haar geboorteland Irak een beroemdheid is, bereid gevonden om mee te zingen.

Het ‘Gospelproject’ zal klassiekers zingen als ‘Amen’, ‘Battle of Jericho’, ‘Oh when the saints’, ‘Swing low’ en ‘Oh happy day’, maar ook een blues als ‘Oh Freedom’ en een reggae ‘I never get weary’. Op vrijdagavond 8 september 2023 zal het onder de Koepel op het Jorisplein in Ridderkerk een groot feest zijn. Let op, deze avond begint vanwege de vroeg invallende duisternis in september niet om 19.30u, maar al om 19.00u

Foto: Rick van der Poorten Fotografie