Agenda

Bloeiende plantenjacht in Waalbos

Ga mee op zoek naar bloeiende planten op 27 december in Waalbos. Op woensdag 27 december doet Stichting Natuurbeheer Waalbos mee aan de eindejaarsplantenjacht van Floron, de landelijke plantenvereniging. Tijdens de wandeling wordt er ook op zoek gegaan naar nog bloeiende planten. De wandeling duurt één tot twee uur.

De eindejaarsplantenjacht is bedoeld is te onderzoeken hoeveel wilde planten er in de winter nog bloeien. Dit is van belang omdat met de wisselende temperaturen, er ook in de winter nog insecten en overwinterende vlinders actief kunnen zijn en deze dan ook nectar nodig. Daarom wordt elk jaar in de kerstvakantie de eindejaarsplantenjacht georganiseerd door Floron. 

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, natuurbeleving en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

De excursie start om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname gratis. Aanmelden voor deze tocht kan bij info@onswaalbos.nl.