Agenda

Bodem/kriebeldiertjes zoeken


Op woensdag 3 oktober om 13.45 en 15.00 uur (2 gr) zullen er kriebeldiertjes gezocht gaan worden bij het NME Centrum  “de Groene Draak” in het Reijerpark. Aanmelden kan via deze link of door te bellen naar telefoonnummer 0180- 419028.

In de week van 27 september t/m 4 oktober zijn de landelijke IVN-bodemdierendagen.

Waar blijven toch al die bladeren die in de herfst van de takken vallen? Die worden opgeruimd door miljarden kleine beestjes. Al die bodemdiertjes kunnen erg van elkaar verschillen. Er zijn beestjes die kruipen, beestjes die graven, beestjes die vliegen en beestjes die glijden. De één heeft geen poten, de ander wel 400. En omdat er zo veel bodemdieren zijn, is het niet moeilijk om er één te vinden.


Pas als je door vergrootglazen kijkt, zie je hoe mooi veel wriemelbeestjes zijn.

Woensdagmiddag  3 oktober kun je terecht bij Natuurvereniging Eiland IJsselmonde in Ridderkerk en in Barendrecht. Zij gaan samen op zoek naar bodemdiertjes.. Slakken, larven van vliegen, duizendpoten, miljoenpoten, pissebedden… ze liggen allemaal voor het opscheppen. Eigenlijk alles wat je ook in de strooisellaag vindt. Met loeppotjes en microscopen zijn die kleine diertjes tot in detail te bekijken. Vooral kinderen zijn er niet bij weg te slaan.

Voor meer informatie, kijk op: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl

De Natuurvereniging Eiland IJsselmonde inventariseert al meer dan 25 jaar de flora en fauna op het eiland IJsselmonde. In diverse gebieden verspreid over het eiland IJsselmonde wordt de stand van de flora en fauna in kaart gebracht.Daarnaast worden lezingen en excursies georganiseerd om mensen bij de natuur te betrekken.

Natuurvereniging eiland IJsselmonde: info@natuurvereniging-ijsselmonde.nl /  http://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl