BoekStartdag voor de allerkleinsten in de Bibliotheek Ridderkerk Centrum 

Op zaterdag 11 juni 2022 is het BoekStartdag in de bibliotheek! De allerjongste bezoekers, hun ouders en grootouders zijn die dag van 10.00 tot 13.00 uur extra welkom in de Bibliotheek Ridderkerk Centrum. Doe samen met je (klein)kindje mee aan leuke activiteiten en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Activiteiten voor de allerkleinsten

De BoekStartdag staat in het teken van kinderen van 0 t/m 4 jaar. In de Bibliotheek Ridderkerk Centrum zijn er leuke activiteiten voor deze jonge bezoekers:     

  • Muziek op Schoot van 10.15 – 11.00 uur
  • Bewegen op muziek voor peuters van 11.15 – 12.00 uur
  • Doorlopend voorlezen door VoorleesHelden

Kom langs om kennis te maken met de bibliotheek, haar activiteiten en mogelijkheden!

Lezen belangrijke basis voor ontwikkeling

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen én verhalen vertellen. Het versterkt allemaal de band met je baby. Op jonge leeftijd in aanraking komen met taal geeft kinderen een belangrijke basis in hun verdere ontwikkeling. Veel ouders geloven niet dat het mogelijk is om al aan baby’s voor te lezen en stellen dit uit tot hun kindje twee of drie jaar oud is. Toch blijkt uit onderzoek dat voorlezen wel degelijk loont. Bij ouders die meedoen met BoekStart en hun baby al voordat deze acht maanden oud is voorlezen, scoren de kinderen hoger op taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat.  

BoekStart

Er zijn genoeg redenen om kinderen voor te lezen! Vanuit die gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 t/m 4 jaar samen met hun (groot)ouders van verhalen laat genieten. Kom tijdens de BoekStartdag langs in de bibliotheek en maak kennis met BoekStart en het beroemde BoekStartkoffertje! Kijk voor meer informatie ook op: www.debibliotheekaanzet.nl/boekstart

In het kort

Wat:          BoekStartdag
Wanneer:  Zaterdag 11 juni
Tijd:          10.00 tot 13.00 uur
Waar:        de Bibliotheek Ridderkerk Centrum
Toegang:   Gratis