Boordevolle programmering bij Verse Grond

 Het team van Verse Grond biedt aanstaande zaterdag 14 mei 2022 tijdens de seizoensopening een boordevol programma voor jong en oud én voor de hele regio. 

Vanaf 12:00 is iedereen welkom en kuier je gezellig over de mini-vintagemarkt en bewonder je in de kas van Café Clementine de kunst en design objecten van onder andere The Dirt. Je kan meedoen aan workshops, clinics en demo’s bekijken. Chef-kok Pascal Martens heeft een mooi lunchmenu samengesteld en vanaf 14:00 start de muzikale programmering onder de stretchtenten met Vinyl DJ Boo-Bop, singer songwriter Oliver Pesch en een feestelijke afsluiting met de Afro-Caribische band: Banda Matatu. Het Verse Grond terrein is makkelijk bereikbaar want het ligt direct naast Station Barendrecht.

Workshops

Altijd al willen weten hoe je Hot Sauce kan maken? Doe mee met de workshop ‘Leren Fermenteren’ van Denkvoer! De afsluiting is ook helemaal in stijl met een bijpassende borrel. Ga mee op pad met Marly Bonten van Het Moestuinhuis en sprokkel je eigen maaltijd bij elkaar. Ontdek wat voor lekkers er in de omgeving in de natuur te vinden is. De workshop Salsa dansen door wedstrijddanser Ronald is gratis dus warm je voetjes maar vast op! Pauline inspireert je met een vrolijke workshop tulpen schilderen op een canvas van 40 bij 50. Bij Erna maak je een haardecoratie die je feestelijke outfit compleet maakt of je pimpt er je zonneklep of hoed mee op. Hedy beantwoordt al je vragen over je hond of pup en geeft gratis proeflessen detectie & speuren. 

Wil je meer weten of meedenken met de realisatie van de nieuwe duurzame en groene woonwijk De Stationstuinen? Wandel dan mee tijdens de tours die door professionals worden gegeven. Na afloop is er ruimte voor dialoog. Het is een eerste stap om toekomstige bewoners te betrekken bij het project.

Clinics & demo’s

Padel Barendrecht pakt uit met demo’s van Nederlandse topspeelsters; de nr. 10 (Stephanie), nr. 7 (Mirjam) én de nr. 1 (Milou) van Nederland zullen er zijn voor een demonstratiewedstrijd en toffe clinics. Rush World (Freerunning) opent officieel hun deuren! Dit vieren ze met allerlei activiteiten: Freerun-Jams, workshops, een speedcompetitie en vrij trainen. Aanmelden is niet nodig.

Mini-lifestylemarkt

Op de minimarkt kan je een oude lepel of eentje met een verhaal laten ombuigen tot een prachtige ring. Rosies plantjes groeien in een ecologische glazen fles en bij 2-times vintage vind je kleding, sieraden, tassen en meer. Bekijk ook de schilderijen van Karin Touw, deelnemer Kunstroute Ridderkerk, die zijn gebaseerd op verweerde muren uit de oudheid en mediterrane landen en de fraaie handgemaakte hoeden van Erna Wouters. De veelkleurige handgemaakte lampen van mafatelier en de houten meubels van KIK maken de markt compleet.

Verse Grond organiseert de seizoensopening voor bewoners in de hele regio Barendrecht, Ridderkerk, HI-Ambacht, Zwijndrecht, Rotterdam én Dordrecht. Ook na de opening zal er veel te beleven zijn. De hele zomer kan je deelnemen aan de muzikale, culinaire, sportieve en groene activiteiten. Lekker & Live zal op 15 en 16 juli optreden met Racoon, Di-Rect, Maan en veel meer artiesten.