Brandweer Ridderkerk zet zaterdag de deuren wijd open

De brandweerpost Ridderkerk zet zaterdag 17 september 2022 de deuren van de kazerne aan de Karnebeekweg wijd open. Tussen 10 en 16 uur zijn er in- en voor de kazerne allerlei activiteiten voor jong en oud. Het hele programma van die dag staat in het teken van kennismaken met het werk voor- en achter de schermen. Daarbij hoopt de brandweer nieuwe collegae te interesseren (M/V) voor het mooie en dankbare werk.

Er is zaterdag een mooi en attractief programma voor jong en oud. Zo kunnen bezoekers kennismaken met de brandweervoertuigen uit het verleden en heden. Maar liefst drie Ahrens-Foxen, authentieke wagens die vanaf 1929 in Rotterdam hun werk deden, een hedendaagse autoladder en een Schuim-blus voertuig. Uiteraard staan alle “Ridderkerkse” voertuigen, 2 tankautospuiten, een ademluchtunit, een voertuig voor grootschalig watertransport en nog enkele ander ondersteunende voertuigen, uitgestald ter bezichtiging. Maar er is meer. Het nieuwe Drone team geeft demonstraties, de mensen van Veilig Leven demonstreren hoe te handelen bij een vlam in de pan en er zijn allerlei andere demonstraties. Er zijn nog meer gasten op de Open Dag. Het Nood Hulp Team van het Rode Kruis geeft acte de préséance evenals de Jeugdbrandweer uit Barendrecht. Ook is er een kraampje met (brandweer) miniaturen en info stand van de Brandwonden stichting. Ook is er een container waarin rook kan worden gezet en je kan ervaren wat rook doet met je zicht en oriëntatie. 

Voor de jongste jeugd is er ook een springkussen en is er catering met een hapje en drankje. De Open Dag heeft een tweeledig doel. De bezoekers kunnen kennismaken met de brandweer in al zijn aspecten. Wat gebeurd er achter die deuren van de kazerne en wat doen de brandweermensen als de pieper is gegaan. Tijdens deze dag hoopt de brandweer mensen (m/v) te ontmoeten die altijd al wilde weten wat de brandweer allemaal doet. Met deze mensen wil men nader contact maken en warm maken voor een baan als vrijwilliger. Lijkt het je wat, dan kan dit leiden tot een soort snuffelstage waarin gekeken wordt of vrijwilliger zijn bij de brandweer ook echt iets voor je is. Zonder nu al mensen te willen afschrikken behoor je wel enig technisch inzicht te hebben, geen engte of hoogte vrees te hebben en een klein beetje sportief te zijn.”

Assistentie GGD na een ongeval.


De Open Dag vindt plaats op Zaterdag 17 september tussen 10 en 16 uur rond het terrein van de brandweer kazerne aan de Mr. Karnebeekweg. Het weggedeelte tussen de Mr. Troelstrastraat en de Koninginneweg is daarom ook voor al het verkeer gesloten.