Agenda

Burgemeester Oosterwijk te gast bij PCOB 

Marco Oosterwijk is sinds mei 2023 de burgemeester van Ridderkerk. Op 2 januari 2024 hield hij zijn eerste nieuwjaarstoespraak. Zijn boodschap is: ‘Ridderkerk doet het samen’. Op woensdag 28 februari is hij de spreker tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de PCOB Ridderkerk. Wat gaat hij daar vertellen?

Oosterwijk was, voordat hij in januari 2019 tot wethouder werd benoemd in Ridderkerk, al vele jaren politiek actief in Krimpen aan den IJssel, als gemeenteraadslid, fractievoorzitter en wethouder namens de SGP. In maart 2022 verliet hij Ridderkerk en werd hij informateur in Maassluis. In mei 2023 keerde hij terug naar Ridderkerk en volgde hij de vertrekkend burgemeester Anny Attema op. Een andere functie die hij bekleedt is die van lid van het algemeen bestuur van Koninklijke Binnenvaart Nederland. 

Wie van nabij kennis wil maken met de burgemeester komt op 28 februari 2024 naar de bijeenkomst in de Christus is Koning Kerk aan de Juliana van Stolbergstraat 44. Aanvang 14.00 uur. Iedereen is welkom, ook niet-leden. Vanwege de toenemende kosten voor zaalhuur, koffie et cetera, wordt een financiële bijdrage gevraagd van 1 euro voor leden en 3 euro voor niet-leden. Met pinpas betalen kan niet. Digitaal betalen via een QR-code wel, evenals contante betaling.