Agenda

Buurten bij wijkagent en wijkwerker op Dillenburgplein

Op vrijdag 22 juni van 13.00 tot 15.00 uur en woensdag 27 juni 10.00 tot 12.00 uur zijn Hans Pons (wijkagent) en Eveline Freling (wijkwerker) te vinden op het Dillenburgplein voor Albert Heijn. Daar hebben zij een pop-up terras waar de wijkbewoners het duo kan ontmoeten. 

Het doel van het pop-up terras is het kennismaken met de wijkbewoners van Slikkerveer. “Uiteraard zorgen wij voor de koffie, thee met natuurlijk iets lekkers erbij”, zegt Eveline Freling. De wijkagent en de wijkwerker zijn erg benieuwd naar uw ideeën over de wijk. Denk bijvoorbeeld aan; ik heb een idee, hoe kan ik dit eventueel mogelijk maken? Er speelt of mist iets in de straat, buurt, of wijk, bij wie of waar kan ik terecht? Ik heb behoefte aan vrijetijdsbesteding, activiteiten, waar kan ik deze vinden? Ik heb een (hulp)vraag, maar ik weet niet waar ik moet zijn? Hoe kan ik iets aanvragen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele gestelde vragen aan beide partners. “Deze onderwerpen, ideeën of signalen krijgen wij van de bewoners”, geeft Hans Pons aan. Kortom “samen” is het sleutelwoord voor deze ontmoetingen. 

Tevens zijn de wijkagent en de wijkwerker met een team in Ridderkerk actief met het ondersteunen in het opzetten van Whatsapp groepen, welke door de bewoners zelf georganiseerd worden. Dit onderwerp komt met regelmaat ter sprake of is de vraag vanuit de diverse bewoners. Maar hoe organiseer ik dit of hoe kan ik dit opzetten in de buurt? De wijkagent en de wijkwerker juichen dit soort bewonersinitiatieven alleen maar toe. Nu is het nog zomer, langer licht, vele bewoners zijn buiten door het mooie weer, maar straks komen de donkere dagen er weer aan, zit iedereen binnen en dan slaan de ongenode gasten weer toe. Tevens bevorderen de groepen op deze manier ook de sociale cohesie tussen buurtbewoners. Er zijn buurtbewoners die elkaar nooit gesproken hadden. Sinds zij in de Whatsapp groep zitten, hebben zij contact en zijn er zelfs bewoners die elkaar helpen of leuke uitstapjes maken. Heeft u interesse, wilt u iets delen, meer informatie, heeft u ideeën voor de straat, buurt of wijk? Kom gerust langs. De koffie staat klaar!

Mocht u niet de gelegenheid zijn om langs te komen, dan kunt u ook contact opnemen met Eveline Freling om uw ideeën of signalen te delen via eveline.freling@welzijnridderkerk.nl of 06-52616230.