Concert Wibi Soerjadi in buurthuiskamer Leger des Heils

Specsavers Ridderkerk traint winkelpersoneel in signaleren eenzaamheid en organiseert muzikale afsluiting Week tegen Eenzaamheid in buurthuiskamer Leger des Heils

De Week tegen Eenzaamheid (van 30 september tot en met 7 oktober) 2021 is voor Specsavers Ridderkerk het startpunt om op verschillende manieren een steentje bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid. Zo zal de Luisterlijn het winkelpersoneel tools geven om op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan bij mogelijke signalen van eenzaamheid.

Tevens organiseert Specsavers op 6 oktober samen met partner Leger des Heils een concert met pianist Wibi Soerjadi dat vanaf 19.00 uur te zien zal zijn in de Leger des Heils buurthuiskamer in Almere, maar ook digitaal.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid en daarna gaat Specsavers zich inzetten om aandacht te vragen voor het groeiende probleem rondom eenzaamheid. Zo krijgt het winkelpersoneel een korte online training van de Luisterlijn om signalen van eenzaamheid bespreekbaar te maken. Daarbij krijgen medewerkers tips over hoe ze het gesprek aan kunnen gaan met klanten over dit thema en hoe ze hen handvatten kunnen bieden voor mogelijke hulp.

“Dagelijks zijn we met onze klanten in gesprek over hun behoeften rondom oog- en hoorzorg. In deze gesprekken kunnen signalen van eenzaamheid naar voren komen. Omdat dit vaak een beladen thema is, zijn we blij dat we hieraan samen met het Leger des Heils en de Luisterlijn op een laagdrempelige ons steentje kunnen bijdragen,” zegt Martijn Dumas van Specsavers Ridderkerk.

Concert Wibi Soerjadi in buurthuiskamer Leger des Heils

Daarnaast organiseert Specsavers tijdens de Week tegen Eenzaamheid een concert in samenwerking met het Leger des Heils. Al ruim een jaar steunt iedere Specsavers-winkel een buurthuiskamer van het Leger des Heils, een plek waar buurtgenoten op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met elkaar.

In Nederland zijn inmiddels 100 buurthuiskamers, zo ook één in Ridderkerk welke door Specsavers Ridderkerk wordt gesteund. Ook bij het Leger des Heils weten ze als geen ander wat de impact van eenzaamheid is. De buurthuiskamers spelen een belangrijke rol in de bestrijding ervan.

En omdat muziek verbindt en Specsavers samen met het Leger des Heils graag mensen met elkaar in contact brengt, organiseren zij een concert van pianist Wibi Soerjadi welke op 6 oktober te zien en te beluisteren is in de buurthuiskamer van Almere, maar ook digitaal.

Het concert start om 19.00 uur en voor meer informatie over het programma kan contact worden opgenomen met de buurthuiskamer.

Voor het laatste nieuws: facebook.com/BijBosshardtRidderkerk