Agenda

Coronavirus: vaccinatiedagen Centrum voor Jeugd en Gezin gaan niet door

Door de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) en de onvoorspelbaarheid daarvan, gaan de vaccinatiedagen voorlopig niet door. Deze worden in elk geval uitgesteld tot na de zomervakantie.

Prik voor 9-jarigen (DTP/BMR) en 12- en 13-jarigen (HPV)

Bescherming tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio (DTP), bof, mazelen en rodehond (BMR) en het humaan papillomavirus (HPV) komt niet in gevaar door de vaccinaties ertegen een half jaar uit te stellen. Wie is uitgenodigd nu een van deze prikken te komen halen, krijgt voor onze vaccinatiedagen in het najaar opnieuw een uitnodiging.

Prik voor 14-jarigen (MenACWY)

Meningokokkenziekte type W circuleert nog steeds. Hiertegen vaccineren we daarom het liefst voor de zomervakantie. Momenteel denken we na over hoe we deze prik toch kunnen geven vóór 1 juli 2020. De 14-jarigen die waren opgeroepen voor deze prik, krijgen hierover zo snel mogelijk bericht.

Afspraken bij het CJG gaan wel door

De individuele vaccinaties op onze CJG-locaties gaan gewoon door, net als de afspraken voor gezondheidsonderzoek. Dit geldt ook voor onze inloopspreekuren waar zwangeren een prik tegen kinkhoest kunnen halen.

Meer informatie?

Op de website rivm.nl/coronavirus/covid-19 staat alle actuele informatie over het coronavirus (COVID-19). Op de websites eenprikzogepiept.nl en centrumvoorjeugdengezin.nl houden we iedereen op de hoogte van de gevolgen voor onze dienstverlening.