Agenda

Culturele activiteiten in Ridderkerk 

Voor alle activiteiten kunt u zich aanmelden bij de receptie van Facet, Schoutstraat 5. 

Vrijdag 21 juli van 13:30 – 16:15 in de Oudheidkamer, Kerksingel 27
Laat u meeslepen in de verhalen van Teun Rijsdijk in de oudheidkamer. Op vrijdag 21 juli neemt Teun u mee in de verhalen over het vroegere Rijsoord en Ridderkerk, over Kraaien en Blaukaiers. Als afsluiting krijgt u een rondleiding door de ruimtes van de oudheidkamer. Een kopje koffie of thee met wat lekkers mag natuurlijk niet ontbreken. De kosten bedragen € 5,- p.p..

Zaterdag 22 juli 09:30 – 12:30 Bezoekerscentrum de IJsvogel, Waalweg 9a
Op zaterdag kunt u deelnemen aan een workshop natuurtekenen. De workshop laat u ontdekken dat tekenen erg leuk is en nagenoeg voor iedereen mogelijk is. Er zal zowel binnen- als buiten worden getekend in het Waalbos. Tekenervaring is niet nodig voor deze workshop. Het tekenen zal bij voorkeur staand worden gedaan, mocht dat lastig zijn neem dan een krukje of uw rollator mee. U ontvangt ook hier natuurlijk een kopje koffie/thee en wat lekkers bij. 

Vrijdag 28 juli van 14:00 – 17:00 Locatie de Pannenkoe, Oosterparkweg 17a
Altijd al wat meer willen doen met fotografie? Op vrijdag 28 juli is het foto ommetjes tijd! Fotograaf Eefje neemt u mee voor een wandeling in het Oosterpark om samen de eigen camera’s te ontdekken. De middag wordt gestart met een kopje thee of koffie bij de Pannenkoe. Daar vertelt zij u over de basisbeginselen van de fotografie. Daarna is het tijd voor een ommetje in het Oosterpark. Iedereen gaat tijdens het ommetje met eigen camera aan de slag om te oefenen. Vooraf heeft iedereen één fotowens ingestuurd en samen probeert de groep tijdens het ommetje de foto te maken, die iemand altijd al heeft willen maken. De kosten bedragen € 30,- p.p..

Donderdag 3 augustus van 10:00 – 12:00, inloop vanaf 09:30 uur, in de Huiskamer van Ridderkerk, Sint Jorrisstraat 8
Johannes Vermeer is één van de bekendste Nederlandse schilders uit de zeventiende eeuw. Ondanks het feit dat hij zo bekend is door met name de werken ‘Het Melkmeisje en Het Meisje met de gouden parel’ weet men verrassend weinig van deze getalenteerde man. U bent van harte welkom om samen meer te ontdekken over zijn leven en zijn kunstwerken. De kosten bedragen € 10,- p.p. en daar zit wat lekkers, koffie en thee bij inbegrepen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of per mail info@facetridderkerk.nl.