Agenda

Cultuursafari in Ridderkerk

Op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 november vindt de Cultuursafari weer plaats in Ridderkerk. Tijdens de Cultuursafari maken eerstejaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs kennis met vier culturele organisaties in Ridderkerk. 105 leerlingen van het Gemini College en 299 leerlingen van het Farelcollege gaan al fietsend op verkenningstocht langs de vier lokale culturele organisaties.

In de middag komen alle groepen samen tijdens een feestelijke presentatie in De Loods, waar ze een interactief optreden met breakdancer Rabbani beleven.

Kennismaking 

Het doel van de Cultuursafari is om leerlingen kennis te laten maken met vier culturele organisaties in Ridderkerk: de Bibliotheek AanZet, Building-Arts, De Loods en Muziekschool Ridderkerk. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen! Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur organiseert de Cultuursafari in samenwerking met de culturele organisaties en bedankt de gemeente Ridderkerk voor het mogelijk maken van deze Cultuursafari in Ridderkerk. Meer informatie vind je op www.onderwijs-cultuur.nl.

Het programma: 

De Bibliotheek AanZet
De Bibliotheek AanZet is jouw lokale, multimediale en vrije toegangspoort tot kennis en cultuur. De bibliotheek biedt je graag een energieke en inspirerende plek waar je anderen kunt ontmoeten, je volop kunt ontspannen, de wereld om je heen kunt ontdekken en je talenten kunt ontwikkelen. Bij het bezoek aan de bibliotheek AanZet gaan leerlingen vanuit een thema en een boek een vlog opnemen. Steeds meer jongeren worden bekend door hun Boekenvlogs op YouTube. De opdracht: krijg jij anderen aan het lezen door jouw vlog?

Muziekschool Ridderkerk
De Muziekschool is al jaren een begrip en niet weg te denken uit Ridderkerk. Individuele lessen, groepslessen, bandjes, orkesten en fanfares. Instrumenten, zang of talent ontwikkeling. Bij de muziekschool kun je kiezen uit meer dan 60 verschillende cursussen. Tijdens de Cultuursafari maken leerlingen kennis met verschillende instrumenten en hoe je deze kunt bespelen. Onder begeleiding van vakdocenten maken ze samen bandje en ontdekken ze hoe leuk samen muziek maken is.

Building Arts
Building Arts staat voor kunst als middel: het inzetten van kunst (o.a. theater en dans) om de cognitieve en sociale vaardigheden bij kinderen en jongeren te stimuleren. Op die manier biedt Building Arts een plek voor alle jongeren in Ridderkerk om zich te kunnen ontwikkelen in hun eigen kunstzinnige talenten. Building Arts verzorgt lessen en workshops in theater, dans en musical. Tijdens de Cultuursafari ontdekken en beleven de leerlingen dit samen in een actieve workshop: hiphopdans of theater.

De Loods
De Loods is een pop- en cultuurpodium, een jongerencentrum en een ontmoetingsplaats, maar je kunt er ook terecht voor diverse sportieve activiteiten. Een breed aanbod aan activiteiten voor en door Ridderkerkse jongeren. In een stimulerende en veilige omgeving krijg je de kansen om jezelf te ontwikkelen. Meedenken en meedoen op het gebied van kunst en cultuur, muziek, vrijetijdsbesteding, talentontwikkeling en sport. Tijdens de Cultuursafari maken leerlingen kennis met het organiseren van een evenement of ontdekken ze hun dj-skills. In de middag komen alle groepen samen en wordt er een feest gegeven zoals dat alleen aar kan in De Loods.