Cultuursafari vindt weer plaats in Ridderkerk

Van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 april 2022 vindt de Cultuursafari na een pauze van twee jaar weer plaats in Ridderkerk! Tijdens de Cultuursafari maken leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis met vier culturele organisaties in Ridderkerk. 430 eerste-, tweede- en derdejaars leerlingen van het Farel CollegeGemini College en Maximacollege gaan fietsend en lopend op verkenningstocht langs de vier lokale culturele organisaties in Ridderkerk. 

Kennismaking 

Het doel van de Cultuursafari is om leerlingen kennis te laten maken met vier culturele organisaties in Ridderkerk: de Bibliotheek AanZet, Building-Arts, De Loods en Muziekschool Ridderkerk. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen! SOC organiseert de Cultuursafari in samenwerking met de culturele organisaties en bedankt de gemeente Ridderkerk voor het mogelijk maken van deze Cultuursafari in Ridderkerk. 

Het programma: 

Maak een eigen (comic)avontuur bij Bibilotheek AanZet
Actieheld, magiër, antiheld, elf, ridder, alien, jonkvrouw, puber, soldaat of zombie? De leerlingen bepalen zelf wie zij spelen in een eigen (comic)avontuur. Bij de Bibliotheek AanZet wordt een megegroot invulverhaal gemaakt. De leerlingen bepalen zelf waar het overgaat. Of waar het misgaat. Samen zorgen ze ook voor mooie tekeningen om het te illustreren. 

Theater bij Building Arts in De Gooth
Building Arts staat voor kunst als middel: het inzetten van onder andere theater en film om de cognitieve en sociale vaardigheden te stimuleren bij kinderen en jongeren in Ridderkerk. Tijdens de Cultuursafari maken de leerlingen kennis met een actieve workshop Theater. 

Jammen met eigen band bij Muziekschool Ridderkerk
De Muziekschool is al jaren een begrip en niet weg te denken uit Ridderkerk. Individuele lessen, groepslessen, bandjes, orkesten en fanfares. Instrumenten, zang of elektronische muziek: je kunt bij de Muziekschool kiezen uit meer dan 60 verschillende cursussen. Tijdens de Cultuursafari maken de leerlingen kennis met verschillende instrumenten en hoe ze deze kunnen bespelen. Onder begeleiding van vakdocenten worden de eerste stappen als muzikant gezet. Welk instrument past bij welke leerling? En lukt het om samen een beginnend bandje te vormen? 

Hiphop en dj-workshop bij De Loods
De Loods is het pop- en cultuurpodium, jongerencentrum en dé ontmoetingsplaats voor jongeren in Ridderkerk. Ook kun je er terecht voor sportieve activiteiten. Tijdens de Cultuursafari kunnen de leerlingen kiezen uit een dansles Hiphop of dj-workshop. Twee activiteiten die regelmatig plaatsvinden in De Loods.