Cursus ‘Leer jezelf beter kennen en begrijpen’

Karaat Mantelzorg organiseert de cursus ‘Jezelf beter leren kennen, ook in je relaties met anderen’ speciaal voor mantelzorgers. De cursus bestaat uit vier avonden van 19.15 tot 21.15 uur op 12 en 26 maart, 9 en 23 april aan de Schoutstraat 5. 

De cursus gaat in op vragen als: Hoe ben ik geworden wie ik ben? Waarom doe ik zoals ik doe? Hoe heeft mijn eigen levensgeschiedenis en die van mijn familie mij gevormd? Hoe kan ik meer/beter/anders in verbinding komen met mezelf en met anderen? 

Wanneer je mantelzorger wordt, kunnen rollen veranderen. Oude patronen kunnen boven komen en oude pijn kan worden geraakt. Het kan een uitdaging worden om goed voor jezelf te blijven zorgen, om goed in contact te blijven met jezelf en met de ander en om te begrijpen wat er tussen jou en de ander gebeurt. Uitgangspunt van deze cursus is de theorie van Franz Ruppert, psychotherapeut. Naast de theorie zal er ook veel tijd en aandacht zijn voor eigen vragen en praktijkvoorbeelden. Hierin kan je het als deelnemer zo persoonlijk maken als je zelf wilt.

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 32,00 per persoon. U krijgt hiervoor vier avonden training, koffie/thee en werkmateriaal. De cursus wordt gegeven door Monique van Zwienen, coach & counselor (foto boven). Meer informatie over Monique vindt u op haar website: www.moniquevanzwienen.nl

Voor meer informatie en aanmelden kan iedereen opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl