Agenda

Cursus Pilates voor mantelzorgers 

Donderdag 13 september start Karaat Mantelzorg met een cursus ‘Pilates voor Mantelzorgers’ in Wijkvoorzieningencentrum Slikkerveer (WVC Slikkerveer) aan de Reijerweg 62. Deze cursus duurt 8 weken en is toegankelijk voor iedereen. Pilates docente Kristien Fromm verzorgt de lessen. 

Over Pilates
Pilates is een bewegingsmethode, ontworpen om het lichaam in evenwicht te brengen. Er worden op rustige achtergrondmuziek specifieke oefeningen uitgevoerd op een oefenmat. Pilates volgt de principes van bewust bewegen met beheersing en controle, een intense concentratie, een specifieke ademhaling, het werken vanuit uw kern/centrum en dat met vloeiende bewegingen. Uiteindelijk worden de volgende resultaten beoogd: het verbeteren van de spierkracht en flexibiliteit (vooral van de rompspieren), het versoepelen van de wervelkolom, verbetering van de musculaire en mentale coördinatie, stevigere botten en soepelere gewrichten, een evenwichtig lichaam en verbeteren van de houding. 

Datum, tijd en kosten
De lessen vinden plaats op donderdag 13, 20 en 27 september, 4, 11, 18 en 25 oktober en op 1 november. Voorafgaand aan de lessen is er een inloop met koffie en thee, waar een consulent van Karaat Mantelzorg aanwezig. De inloop start om 10.30 uur en de lessen Pilates zijn van 11.00 tot 12.00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 32,00 voor 8 lessen. Er is plaats voor 12 deelnemers. Er zijn oefenmatjes aanwezig. Wel wordt u gevraagd een handdoek mee te nemen en gemakkelijk zittende kleding te dragen. 

Meer informatie of aanmelden
Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op met Mineke Boon van Karaat Mantelzorg via info@karaatmantelzorg.nl of 0180 – 763 717. U bent ook van harte welkom om langs te komen op het kantoor aan de Schoutstraat 5. Inschrijving is pas definitief als u betaald heeft.