Cursus werven en behoud van vrijwilligers

Woensdag 8 september 2021 organiseert Facet Vrijwilligerssteunpunt van 19.00 tot 21.00 uur de cursus ‘Werven en behoud van vrijwilligers’ in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. Bestuursleden van vrijwilligersorganisaties en professionals die met vrijwilligers werken kunnen zich voor de cursus aanmelden. Deelname is gratis. 

Zonder vrijwilligers zou heel Nederland stil komen te liggen. Vrijwilligers vervullen waardevolle taken voor onze samenleving en zijn vaak nodig om werkzaamheden optimaal uit te kunnen voeren. 

Veel (vrijwilligers)organisaties in Ridderkerk hebben moeite met het vinden van geschikte, capabele en vooral jonge vrijwilligers.  Zijn zij niet te vinden of zijn ze er wel maar weten we niet waar we ze kunnen vinden? 

De cursus wordt verzorgd door een deskundige van de Sesamacademie en zal deelnemers op het gebied van werving en behoud van vrijwilligers bruikbare tips meegeven en ingaan op vragen als ‘Hoe en waar vinden we de vrijwilligers die wij nodig hebben?’, ‘Hoe boeien, binden en behouden we deze vrijwilligers?’ en ‘Hoe breed is ons netwerk?’. Ook worden vragen van deelnemers beantwoord. 

Aanmelden kan tot 1 september via inschrijven.vsp@facetridderkerk.nl of 0180 – 430 440. 

Voor meer informatie kan iedereen contact opnemen met Suat Tas van Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl