Agenda

Cursus yoga voor mantelzorgers

Maandag 13 mei start Karaat Mantelzorg met een 8-wekelijkse cursus yoga voor mantelzorgers. De cursus vindt plaats in Wijkvoorzieningencentrum Bolnes (Noordstraat 255a) van 14.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom vanaf 13.45 uur. 

In de lessen wordt aandacht besteed aan het feit dat het lichaam veel stress kan ervaren en dat de gedachtestroom soms niet lijkt te stoppen, door alles wat men meemaakt, moet overdenken en regelen. Door yoga kunnen mantelzorgers leren wat zij zelf kunnen doen om lichaam en geest weer tot rust te brengen. In de yogalessen komen oefeningen aan bod die gemakkelijk zelf ingepast kunnen worden in de praktijk van het dagelijks leven. De oefeningen zijn eenvoudig, voor iedereen toegankelijk en de yogalessen zijn zo ingericht dat de verschillende zijden (lichamelijk, emotioneel, mentaal) van het menselijk bewustzijn belicht worden. 

De lessen worden verzorgd door yogadocent Mike Hartog en gegeven op 13, 20 en 27 mei, 3, 17 en 24 juni en 1 en 8 juli. De kosten voor deelname bedragen € 32,00 voor 8 lessen (omgerekend € 4,00 per les). Er zijn yogamatjes aanwezig. U wordt aangeraden zelf een handdoek mee te nemen en gemakkelijke kleding te dragen. 

Aanmelden kan bij Karaat Mantelzorg aan de Schoutstraat 5 of via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Inschrijving is definitief na betaling. Neem voor meer informatie contact op met Mineke Boon van Karaat Mantelzorg.