Cursussen Muziekschool in Het Plein weer van start

De cursussen van Muziekschool Ridderkerk starten in de week van maandag 14 september weer. In Het Plein (Koningsplein 3) zijn cursussen voor alle leeftijden, al vanaf 0 jaar. Er is ook een Popschool voor iedereen van 8 t/m 24 jaar die in een band wil spelen. Inschrijven kan nog via www.muziekschoolridderkerk.nl

Bij Muziekschool Ridderkerk staat plezier voorop en krijgen cursisten alle ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Het begint bij kennismaking en vervolgens leren bespelen van een instrument. Daarna is het mogelijk om samen muziek te maken met leeftijdsgenoten! Er zijn kennismakingcursussen voor baby’s (en hun ouders) en kinderen. Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er InstrumentKlassen. Het is ook mogelijk om groeps-, duo- of individueel les te krijgen.

Ridderkerks Jeugd Orkest

Beginnende muzikanten kunnen meespelen in het Ridderkerks Jeugd Orkest (RJO). Er is plaats voor ieder instrument en een paar keer per jaar geeft het RJO een optreden. Onder leiding van de dirigent speelt het orkest klassiek, pop, rock, blues en rock ’n roll. Daarnaast komen musical- en filmmuziek aan bod. De dirigent zorgt ervoor dat iedereen op zijn niveau muziek kan maken in orkestverband. Het RJO start na de herfstvakantie, dus een paar weken later dan de andere cursussen.

Popschool

Kinderen en jongeren die popmuziek in een band willen spelen kunnen terecht bij de Popschool. Bij de cursus Band- en Instrumentles krijgen cursisten wekelijks bandles en om de week les op het eigen instrument. Het is ook mogelijk om alleen voor Bandles te kiezen, dit wordt tijdelijk voor het kennismakingtarief van € 100,- aangeboden.

Meer informatie over de lessen van Muziekschool Ridderkerk en de Popschool is de vinden op www.muziekschoolridderkerk.nl

Foto: Danny van der Weck