Agenda

Dag van Kasteel op Buitenplaats Het Huys ten Donck

Op maandag 24 mei 2021, 2e Pinksterdag, is de jaarlijkse landelijke ‘Dag van het Kasteel’ en staan kastelen en buitenplaatsen in de spotlight! Op deze dag kunt u overal in Nederland deze bijzondere monumenten en al hun verhalen ervaren. De landelijke organisatie heeft dit jaar als thema: “Wat ? Water”

Bij Buitenplaats Het Huys ten Donck wordt een speciale ‘Waterwandeling’ uitgezet waarbij u naast het genot van een heerlijk uitje in een oase van rust, ruimte en prachtige natuur, speciaal voor deze dag diverse aspecten van de relatie van de Buitenplaats met het water kunt bewonderen. U kunt hierbij denken aan referenties aan de bijzondere cultuurhistorie verzameld door verschillende historici, uitleg van het essentiële en al eeuwenlange functioneren van de waterhuishouding in ’t Donckse Bos, de getijdenwerking buitendijks en uiteraard een stukje vermaak met onder andere muziek en dans.

Het Donckse Bos is een park dat behoort bij het huis Huys ten Donck in de Nederlandse gemeente Ridderkerk.

Al met al een interessante en leuke wandeling die op innovatieve wijze met behulp van de app Spacetime Layers wordt ondersteund. De wandeling is ongeveer 4 km lang en het programma zal 1,5 tot 2 uur in beslag nemen. Aan het einde van de wandeling zijn er ook allerlei soorten heerlijke koffie van Ravott verkrijgbaar, met een gratis glaasje water erbij!

De actuele regelingen van het RIVM en de Rijksoverheid worden hierbij gehanteerd.

Boekingen

U kunt uw wandeling boeken vanaf 11.00 uur en de laatste wandeling start om 14.00 uur. Vooraf reserveren in verband met tijdslots is gewenst, want vol = vol.

Stuur een mail naar: wjdegeus@hetnet.nl onder vermelding van uw naam, aantal personen/kinderen en de door u gewenste tijd. U ontvangt dan een bevestiging met een exacte tijd. De kosten bedragen € 7,50 per persoon ter plekke af te rekenen. Kinderen tot en met 12 jaren oud krijgen gratis toegang.