Zaterdag 24 september 2022 tussen 10:00 en 16:00 staat Ridderkerk Oost in het teken van De Dag Van Oost.

Op Plein Oost, het wijkgebouw en een deel van De Genestetstraat is een rommelmarkt, braderie, poffertjeskraam en er zijn activiteiten voor jong en oud.  

Zo is er tussen 10:00 en 12:00 in het Wijkgebouw de live uitzending van Radio Ridderkerk met het radioprogramma Prettig weekend en is er op De Genestetstraat een braderie. Vanwege deze braderie is het vanaf vrijdag 23 september 2022 verboden om te parkeren. Dit parkeerverbod is van vrijdag 17:00 tot en met zaterdag 18:00 en geldt voor het gedeelte tussen de Merodelaan en De Boons.

De poffertjes worden verkocht voor een gereduceerde prijs. Het Wijk Idee Team van Ridderkerk Oost heeft deze voor een deel bekostigd. Rond het Wijkgebouw zijn er verschillende activiteiten, denk aan een klimwand, een springkussen, een crea café en er is kraam waarbij verschillende organisatie die betrokken zijn met Ridderkerk Oost zich laten zien!

Op de Dag Van Oost is het ook mogelijk om meer informatie te krijgen over het Wijkoverleg, Facet, Buurtpreventie, Het Wijk Overleg, De Wavo en Het Wijk Idee team. Deze teams zorgen er voor dat Ridderkerk Oost op de kaart blijft bij de gemeenten maar ook dat de buurt prettig is om in te wonen.

Op Plein Oost is inmiddels de bekende jaarlijks terugkerende rommelmarkt, iets wat altijd erg gezellig is. Ridderkerk Oost staat dus echt even in het zonnetje op De Dag Van Oost.