Agenda

De Bibliotheek AanZet organiseert activiteiten tijdens Nederland Leest

De Bibliotheek AanZet organiseert de hele maand november verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest. Activiteiten waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over het thema: Oud worden, jong blijven. We worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal?

Activiteiten

Het thema Oud worden, jong blijven is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de bibliotheek. Zo is er een grote collectie aan boeken over gezondheid, kunnen leesclubs er samenkomen en worden er workshops rondom het thema georganiseerd. Kortom: de bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen. Op de website www.debibliotheekaanzet.nl/nederland-leest-2022 vind je het volledige overzicht van de activiteiten.

Het jaarlijkse cadeau voor leden én bezoekers

Daarnaast krijgen leden en bezoekers tijdens Nederland Leest het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau. Met dit boek richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar ouder wordende moeder. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden. Lees en praat mee over dit boek in de bibliotheek.

Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema.

No Pressure Bookclub + lazing

Altijd al een leesclub willen starten, maar geen idee waar je moet beginnen? Of misschien geen tijd om iedere week een boek te lezen? Ga deze avond tijdens Nederland Leest langs voor een uitleg over ‘No Pressure Bookclubs’ – de laagdrempelige manier om een leesclub te starten.

Daarnaast verwelkomt Aanzet spreker Merijn Ruis die een lezing geeft over het Nederland Leest thema ‘Oud worden, jong blijven’ en organiseren we in de pauze speeddates waar je jouw ideale leesclub kunt leren kennen of zelf opzetten!

Praktische informatie

Wat: NL-Leest: No Pressure Bookclub + lezing
Wanneer: Donderdag 17 november om 19:00 uur
Waar: Bibliotheek Aanzet Ridderkerk Centrum

De Bibliotheek is er voor iedereen

De Bibliotheek AanZet biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Kijk voor meer informatie op: www.debibliotheekaanzet.nl/lid-worden.