Agenda

De Brede School zoekt modellen

Op 20 juni is er feest in Rijsoord. Namelijk de viering van 140 jaar schildersdorp. ‘s Middags gaan leerlingen van het Farelcollege net als 140 jaar geleden Rijsoord en haar bewoners tekenen en schilderen. Het landschap, maar ook het gezinsleven inspireerde de kunstenaars. Dit willen ze ook dit jaar weer gebruiken.

Demi zoekt collegaatjes om mee te poseren

De Brede School zoekt hiervoor figuranten. De leerlingen zoeken kinderen, die met hun ouders of grootouders op een locatie willen poseren. Verder zoeken ze kinderen die willen vissen in de Waal, kinderen die willen knikkeren, of spelletjes willen spelen, kinderen die willen hoepelen, steltlopen, touwtjes springen of andere oud Hollandse spelletjes doen. Ook de molenaar zoekt nog een hulpje die met een zak meel kan sjouwen. Ook jongeren zijn van harte welkom.

Op zaterdag 2 juni kun je tussen 10.00 en 12.00 uur kleding komen maken die past bij 140 jaar geleden. Mocht dit niet uitkomen, dan kun je ook zelf voor kleding uit die tijd zorgen. Het zou leuk zijn als ook de begeleidende ouders of grootouders in kleding uit grootmoeders tijd poseren. De begeleiding van het kleding maken ligt in handen van Erna wouters, de hoedenmaakster uit Rijsoord.

Dus vind je het leuk om geschilderd te worden, meld je dan aan via de website van de Brede School, of stuur een mail naar e.wouters@bredeschoolridderkerk.nl. Appen kan ook naar 06 – 43 21 90 99.