Agenda

De dochter van een vrijheidsstrijder in het Maaspodium

Op vrijdag 7 december (20:15) staat Carmen van Mulier met haar vader Ludwich van Mulier in het Maaspodium met FRESH: De overdracht. De kern van deze FRESH Friday is de voorstelling De overdracht, waarin Carmen en Ludwich samen vertellen over de spannende en waargebeurde verhalen van Ludwich, Surinaamse oud-revolutionair en activist.

Rondom de voorstelling is een randprogramma met vrolijke dansmuziek, Surinaamse snacks en een korte videodocumentaire. Het vader-dochter duo presenteert deze avond ook hun zelfgeschreven kookboekje.

FRESH: De overdracht

Wat als je geboren wordt als dochter van een vrijheidsstrijder? Een man die niet alleen je vader is, maar die ook de vader van een volk probeert te zijn. Ludwich van Mulier is een man met vele talenten, zo was hij onder andere schrijver en politicus, maar ook songwriter en hotelmanager. Een rond schuifelende goudmijn aan bizarre verhalen, onuitputtelijke kennis en levenservaring. In De Overdracht krijgt het publiek een kijkje in de onevenaarbare wereld van Ludwich van Mulier, door de ogen van zijn dochter, Carmen van Mulier. De actrice/ theatermaker brengt samen met haar vader een muzikale en theatrale ode aan haar vaders werk en poogt het stokje van hem over te nemen.

Theater, live muziek en Surinaamse hapjes

De avond begint met een korte videodocumentaire die Carmen maakte. Na afloop van de voorstelling kun je in de foyer genieten van een Surinaamse snack van restaurant O’FA en presenteren Carmen en Ludwich hun zelfgeschreven kookboekjes. Tip: de kookboekjes zijn ook te koop deze avond! Na deze korte pauze mogen de voetjes van de vloer, want dan speelt een speciaal-voor-deze-avond-samengestelde band vrolijke dansmuziek uit Latijns-Amerika en Afrika!

FRESH in het Maaspodium

FRESH is een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Elke eerste vrijdag van de maand is het Maaspodium tijdelijk van iemand anders: een danser, muzikant, acteur of van een hele club bij elkaar. Cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond, experimenteel. Of gewoon iets heel eigens. Kunstenaars die één avond de vormgever van een avondvullend programma zijn. Inmiddels is FRESH uitgegroeid tot een vertrouwd (en berucht) onderdeel van de programmering van het Maaspodium.

FRESH: De overdracht (XL) 
Door: Carmen van Mulier
Aanvang: vrijdag 7 december 2018 20:15 uur
Prijs: vanaf €10
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: maastd.nl/fresh-de-overdracht