Agenda

De “Harmonie” geeft concert rond afvalscheiding

In samenwerking met schrijver en vertellen Frans Limburg geeft muziekvereniging “Harmonie” Slikkerveer een concert rond het onderwerp afvalscheiding. Speciaal voor dit concert heeft Frans Limburg een verhaal geschreven dat muzikaal begeleid wordt door het orkest, de drumband en het koor.

“Ik tel tot drie, zei m’n vader altijd, en dan is het opgeruimd,” zegt buurman Draaisma over zijn vader. “Opgeruimd staat netjes, was zijn devies.” “Mijn oma,” vertelt Joris, “heeft de crisis van de jaren dertig en de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Zij bewaarde altijd dingen. Je weet maar nooit waarvoor je het nog eens kan gebruiken, zei ze. Als ze eten bij de Chinees had gehaald, waste ze de plastic bakjes altijd netjes af en zette die in de kast bij de andere plastic bakjes van de Chinees.”


Twee buurmannen. Twee bovenste beste kerels. Allebei begaan met hun omgeving en de maatschappij. De een houdt van orde en netheid; alles goed schoon. De ander kijkt altijd of iets opnieuw gebruikt kan worden, of voor iets anders gebruikt kan worden, voordat hij het weggooit. Dat kan goed samengaan, maar het kan ook onbegrip veroorzaken als ze bij elkaar over de schutting kijken. Hoe begaan zijn ze met elkaar?

Bent u benieuwd naar de rest van dit verhaal? Kom dan op zaterdag 29 september a.s. luisteren naar de “Harmonie”. Het concert start om 19:30 in het Gemini college aan de Pr. Margrietstraat 163, te Ridderkerk.