De mooiste natuurdocumentaires op groot scherm

Afgelopen jaar heeft Landvast als enige bioscoop in Nederland de regionale documentaire ‘De Wilde Waard’ vertoond. Op 8 september 2022 bijna een jaar geleden ging deze mooie natuurdocumentaire vanuit onze eigen regio in première. Inmiddels zijn er al meer dan 200 voorstellingen geweest en tot op de dag van vandaag weten bezoekers hem nog steeds te vinden.

Natuur@Landvast

Inmiddels zijn er weer enkele prachtige natuurdocumentaires uitgebracht of staan op het punt om uitgebracht te worden. Daarom gaat Landvast in het najaar onder de noemer Natuur@Landvast minimaal zes nieuwe natuurdocumentaires met regelmaat vertonen in de bioscoop. Elke 2 á 3 weken verschijnt er een nieuwe film.

Achtereenvolgens zijn te zien Grutto!, Wolf, Meadow Wild, Wild Port of Europe, Nederland onder Water en Silence of the Tides.

Vanaf 25 augustus 2022 is Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel te zien op het witte doek. De grutto is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van gouden-kalfwinnaar Ruben Smit (bekend van WAD en de Nieuwe Wildernis). De statige steltloper en nationale vogel vertelt het magistrale verhaal van hoe te overleven op zijn reis over de wereld op weg naar zijn broedgebied in Nederland.

15 september is tijdens het Binnen en Buitenfestival in Landvast tevens de première van Wolf. Het kan niemand ontgaan zijn, de wolf is na 150 jaar weer terug in Nederland. Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over. Een film die jong en oud zal aanspreken!

Op 20 oktober is er wederom een première, ditmaal van Wild Port of Europe. Wild Port of Europe is een film waarin de verrassende rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het havengebied van Rotterdam en Moerdijk centraal staat. Het is een ode aan de bijzondere flora en fauna die zich in dit gebied, tegen alle verwachtingen in, misschien wel veelzijdiger en verrassender ontwikkelt dan de ‘traditionele’ natuur in onze nationale parken. Maar de film is ook een visueel eerbetoon aan het grootste en stoerste haven- en industriegebied van Europa.

Alle films zijn terug te vinden op www.landvast.nl/Specials/natuur-landvast .

U kunt per film ook uw e-mail adres achterlaten om automatisch bericht te krijgen wanneer de films zijn te reserveren.