De Nationale Voorleesdagen komen ook in Bibliotheek Ridderkerk eraan


Ze komen er weer aan, de 10 mooiste dagen van het jaar: De Nationale Voorleesdagen! Zo ook bij de Bibliotheek AanZet. Van 23 januari t/m 2 februari schenkt de bibliotheek door middel van de leukste activiteiten nóg meer aandacht aan voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. Dit wordt gedaan door middel van de leukste activiteiten rondom het Prentenboek van 2019: Een huis voor Harry en de andere boeken uit de Prentenboek TopTien. Ouders, opa’s en oma’s en (klein)kinderen kunnen meedoen. Ga je ook langs in Bibliotheek Ridderkerk?

Inspiratiebijeenkomst (voor professionals uit het onderwijs) – deze bijeenkomst is speciaal voor onderwijsprofessionals uit de kinderopvang en leraren van groep 1 en 2. Op maandag 21 januari van 18.00 tot 21.30 uur beleef je samen met collega’s een avond vol voorleestips en –ideeën. Laat je inspireren door de kinderboekenauteur Tjibbe Veldkamp en doe mee aan verdiepende workshops. (vooraf aanmelden)

Voorleesontbijt – op woensdag 23 januari kunnen kinderen en ouders aanschuiven bij het Voorleesontbijt. Kom van 09.00 tot 10.00 uur genieten van een lekker ontbijtje. En natuurlijk een mooi verhaal uit de Prentenboek TopTien voorgelezen door niemand minder dan wethouder Cora van Vliet. (vooraf aanmelden)

De Verhalenmand – Harry is zijn huis kwijt! Wat nu? Komen jullie Harry helpen om zijn huis weer te vinden? Winia van De Verhalenmand neemt kinderen mee op reis in hun eigen fantasie. Ze komt op bezoek op vrijdag 25 januari van 15.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Bolnes, op woensdag 30 januari van 15.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Slikkerveer en op zaterdag 2 februari van 10.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Ridderkerk centrum. (vooraf aanmelden)

Voorlezen is een feest!

Het voorlezen van een verhaaltje of het bladeren in een prentenboek zorgt voor het maken van herinneringen bij kinderen. Ook heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom vinden ook dit jaar De Nationale Voorleesdagen weer landelijk plaats. In 2019 is dit van 23 januari t/m 2 februari. Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Dit boek en de andere boeken uit de Prentenboek TopTien staan landelijk centraal bij de vele activiteiten tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Lid worden is leuk

Een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Nieuwe jeugdleden ontvangen tijdens De Nationale Voorleesdagen een leuk vingerpoppetje van het Prentenboek van het Jaar. Bij de Bibliotheek AanZet staat tijdens De Nationale Voorleesdagen voorlezen aan de allerkleinsten centraal. Zij organiseren in veel van onze vestigingen verschillende activiteiten waar ouders, opa’s en oma’s en (klein)kinderen aan mee kunnen doen. Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl voor aanmelden en meer informatie.

Praktische informatie

Wat: Inspiratiebijeenkomst (voor professionals uit het onderwijs)
Maandag 21 januari – van 18.00 tot 21.30 uur

Voorleesontbijt
Woensdag 23 januari – van 09.00 tot 10.00 uur

De Verhalenmand
Vrijdag 25 januari – van 15.00 tot 16.00 uur – Bibliotheek Bolnes
Woensdag 30 januari – van 15.00 tot 16.00 uur – Bibliotheek Slikkerveer
Zaterdag 2 februari – van 10.30 tot 11.30 uur – Bibliotheek Ridderkerk centrum

Voor wie: kinderen van 2 t/m 6 jaar
Toegang: gratis | voor sommige activiteiten is aanmelden gewenst