Dementie, en nu? Gespreksgroep voor mantelzorgers

Vanaf 19 februari biedt Karaat Mantelzorg een gespreksgroep aan voor mantelzorgers van familieleden met de ziekte dementie die nog thuis wonen. De bijeenkomsten vinden eens in de twee weken plaats op 19 februari, 5 en 19 maart, 2, 16 en 30 april aan de Schoutstraat 5 te Ridderkerk van 10.00 tot 11.30 uur. 

Mantelzorg is vaak zowel lichamelijk als mentaal zwaar: één op de acht mantelzorgers van mensen met dementie voelt zich zwaar belast of overbelast. Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers aangeven dat de zorg voor hun naaste vooral op hen neerkomt en dat familieleden of vrienden geen wezenlijk aandeel in de zorg hebben.  Ook hebben vier op de tien mantelzorgers minder contact met familie en vrienden sinds de naaste dementie heeft. “Om overbelasting tegen te gaan is het belangrijk dat mantelzorgers iemand hebben die een luisterend oor biedt en er voor hen is”, zegt Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent van Karaat Mantelzorg. “Juist lotgenoten kunnen dat luisterend ook bieden.”

De groep biedt in de eerste plaats de gelegenheid om als lotgenoten ervaringen met elkaar te delen, vragen te stellen over dementie in het algemeen en over uw eigen situatie en elkaar tips te geven. Daarnaast krijgt u informatie over het ziekteproces en alles wat daarbij komt kijken. De mantelzorgconsulenten van Karaat Mantelzorg begeleiden de gespreksgroep. Bij sommige bijeenkomsten worden deskundigen uitgenodigd om specifieke informatie te geven. 

Bij voldoende deelname, minimaal acht deelnemers, zal de gespreksgroep starten. De kosten voor deelname aan de zes bijeenkomsten bedragen € 10,00. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Mineke Boon of Esther de Meza, mantelzorgconsulenten Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl. Bekijk www.karaatmantelzorg.nl voor meer informatie over Karaat Mantelzorg.