Agenda

Denk mee over aardgasvrij

Iedere gemeente werkt aan een warmteplan, de ‘Warmtevisie’. Dat plan geeft per wijk inzicht in het meest geschikte duurzame alternatief voor aardgas tegen de laagst maatschappelijke kosten. Ook geeft het inzicht welke wijken het meest geschikt zijn om als eerste te starten met het aardgasvrij maken daarvan. De Warmtevisie moet in 2021 klaar zijn. De gemeente organiseert drie bijeenkomsten om verder te praten over wat u belangrijk vindt voor de overgang naar aardgasvrij wonen en wat mee genomen moet worden in de Warmtevisie.

Tot 2030 is de gemeente vooral bezig met de voorbereiding van de transitie om de wijken vanaf 2030 één voor één naar een duurzame energiebron over te laten schakelen. Zodra bekend is wanneer er in welke wijken gestart kan worden, gaan de gemeente opnieuw met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw woning en wijk om van het gas af te gaan.

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten over aardgasvrij wonen zijn op woensdag 9 oktober, woensdag 30 oktober en dinsdag 19 november.

U bent van harte welkom een of meer hiervan bij te wonen. In de eerste kunt u vertellen wat u belangrijk vindt en worden de resultaten van de enquête gedeeld. Tijdens de tweede bijeenkomst wordt de opgehaalde informatie van de eerste bijeenkomst samengevat en geclusterd. De deelnemers wordt gevraagd aan te geven wat zij het belangrijkste vinden. Tijdens de derde bijeenkomst wordt getoetst of we de opbrengst van de eerdere bijeenkomsten en de uitkomsten van de enquête op een goede manier hebben samengevat en verwoord. 

De bijeenkomsten zijn in het gemeentehuis (Koningsplein 1) en starten om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en eindigen om 21:30 uur. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomsten via energietransitie@ridderkerk.nl.