Agenda

Cursus Digisterker weer van start

De Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk dat mensen zelf hun zaken digitaal kunnen regelen. Daarom start op donderdag 4 april de cursus Digisterker in Bibliotheek Ridderkerk Centrum. Aanmelden kan nog!

Deze gratis cursus is voor iedereen die wil leren omgaan met een DigiD en de websites van de overheid. De cursus bestaat uit vier lessen op 4, 11, 18 en 25 april van 10.00 tot 12.00 uur. Geïnteresseerd? Enige ervaring met de computer, e-mail en het internet is wel handig. Kijk voor meer informatie op de website.  


Meer over Digisterker

Aan de hand van oefeningen in een werkboek gaat men aan de slag. Deelnemers krijgen ook inzicht in wat de overheid allemaal over burgers weet. Er komt in de cursus veel aan bod: het aanvragen en gebruiken van de DigiD, een blik op mijnoverheid.nl en hoe vraag je iets aan bij de gemeente? Neem de inloggegevens van de eigen DigiD mee. Of, als een DigiD nog aangevraagd moet worden, is het BSN-nummer nodig. Dit nummer staat in een paspoort, rijbewijs, ID-kaart of zorgpas. Daarnaast is het handig een mailadres te hebben en een mobiele telefoon mee te nemen.

Praktische informatie
Wat: Cursus Digisterker
Wanneer: Op donderdag 4, 11, 18 en 25 april
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Plaats: Bibliotheek Ridderkerk
Toegang: gratis | aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl of bij de balie in de bibliotheek