Agenda

Dingen durven en bang zijn in het Maaspodium

Op zondag 9 december (11:00) gaat Stoere broer (2+) in première in het Maaspodium. De nieuwe voorstelling van Onder het Buro gaat over Tess en haar oudere en bangere broer Tommie.

Tess vindt avontuur leuk en probeert daarom om Tommie stoerder te maken, als hij maar durft om z’n gezicht te laten zien. Een grappige mimevoorstelling over dingen durven en bang zijn, want we zijn allemaal wel eens bang toch? Vooraf aan de première kan je nog een heerlijk fruitig Frans ontbijtje halen.

Stoere broer

Tess is niet bang. Als je haar laat schrikken, als je jouw tong uitsteekt of aan haar staart trekt, dan doet ze dat gewoon terug. Tess is ontzettend stoer, ontzettend sterk en durft alles!

Tommie is de grote broer van Tess. Tommie is echt veel ouder. Tess houdt van avontuur en vindt samen spelen met haar grote stoere broer het allerleukste wat er is! Maar Tommie en Tess zijn heel verschillend. Soms vindt Tommie zijn kleine zusje erg vervelend. Want Tommie houdt namelijk niet van buitenspelen, hij leest liever een boek. Je zou denken dat Tommie nog veel stoerder is dan Tess, maar Tommie schrikt altijd van alles en iedereen. Hij is een beetje bang. Dat vindt Tess maar raar. Grote broers moeten toch stoer zijn? En kleine zusjes houden toch van bloemetjes?
Misschien lukt het Tess om haar grote broer stoerder te maken. Als hij tenminste zijn gezicht durft te laten zien. Maar is Tess eigenlijk zelf wel zo stoer? En is zij nooit eens ergens bang voor?

Een grappige mimevoorstelling over de stoerste broer en zus voor kinderen vanaf 2 jaar. Een voorstelling over samen willen spelen, over sterk zijn, over broers en zussen, over dingen durven en bang zijn. Want we kunnen allemaal wel eens ergens bang voor zijn, toch?

Onder het Buro

Onder het Buro is het productiehuis van Buro Bannink. Het productiehuis biedt talentvolle jonge makers de eerste stap richting hun eigen jeugdtheater gezelschap. Door middel van de juiste coaching en begeleiding krijgen zij de speelruimte om zelf te onderzoeken of ze affiniteit met de doelgroep hebben en de ambitie om door te groeien binnen de jeugdtheatersector.

Stoere broer (2+)
Door: Onder het Buro
Aanvang: zondag 9 december 2018, 11:00 uur
Prijs: vanaf €6
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: maastd.nl/stoerebroer

Foto: Joep van Aert