Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari 2019 is de Nationale Tuinvogeltelling. Door de telling kan de Vogelbescherming zien hoe vogels het beste geholpen en beschermd kunnen worden. Heeft u een groene tuin? Dan telt u eind januari vast veel vogels.

Maar een tuin die vol ligt met tegels? Daar komt geen vogel op af. Samen met de Vogelbescherming benadrukken wij het belang van een groene tuin. Telt u ook mee? Als dank voor uw deelname krijgt u een halve kokosnoot met vogelvoer.

Operatie Steenbreek

Hoe meer groene tuinen, hoe meer leefruimte voor vogels. Maar een groene tuin heeft nog veel meer voordelen: het ziet er mooi uit, groen en tuinieren is goed voor de mentale en fysieke gezondheid, het water blijft niet staan na een flinke regenbui en groen geeft verkoeling bij warm weer.

Kokosnoot

Nadat u uw telling heeft doorgegeven via de site of de app Tuinvogels krijgt u een bevestigingsmail. Laat deze zien bij de receptie in het gemeentehuis, dan krijgt u als dank het vogelvoer. U kunt het voer ophalen van 25 januari tot en met 15 februari 2019.

Kijk voor meer informatie en handige tips op www.tuinvogeltelling.nl/meedoen. Ook uw tuin vergroenen? Zie voor meer informatie en links www.ridderkerk.nl/steenbreek.