Donckse Fair 2022: Kunst, Food, Ambacht & Kitsch

Het Huys ten Donck viert dit jaar haar 276e jaar en heeft speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder jubileumprogramma georganiseerd tijdens de jaarlijkse Donckse Fair met het thema ‘Kunst, Food, Ambacht & Kitsch!’. De Landgoedfair vindt plaats op zaterdag 27 augustus 2022 aanstaande van 10.00 tot 20.00 uur. Voor uw entree, de inschrijvingen voor diverse activiteiten en het uitgebreide programma dat wij u graag bieden, kunt u alle informatie vinden via  huystendonck.nl/doncksefair.

Kunst en Kitsch met Frits Sissing

Eén van de hoogtepunten is Frits Sissing, bekend van het programma Tussen Kunst en Kitsch, die zonder TV-opnames maar wél met drie experts naar deze editie komt om uw erfstukken, vondsten en bijzondere kunstobjecten te beoordelen. Voor het (van te voren!) aanmelden van uw kunstvoorwerpen, aardewerk/porselein of sieraden voor het centrale podium met Frits Sissing en zijn experts, staat de aanmeldprocedure uitgelegd op huystendonck/donckse-fair-aanmelding-kunst-en-kitsch. En wij hebben nog veel meer op het programma staan!

Ambachtelijke stands, kunstenaars en workshops

Ook de gevarieerde stands met mooie producten zijn dit jaar geheel in lijn met het thema van Kunst en Kitsch tot ambachtelijke producten. Denk aan Brocante, Italiaanse serviezen, Buitenbeelden, Natuur- en interieurproducten, tot handgemaakte Sieraden en dit jaar ook prachtige Herenkleding en -accessoires, zelfs op maat te maken. Diverse kunstenaars, zoals fotograaf Eric van Elsen, zullen hun eigen werk tentoon stellen. Verder kunt u zich inschrijven voor workshops als Schapendrijven en de cultuurhistorische rondleidingen onder begeleiding van gidsen door het Rococo Huys of Donckse Landschapspark. Of meedoen aan de inloop workshops Aquarel schilderen of Zandsculpturen maken en luisteren naar de avonturen van kunstenares Karin Touw.

Food Court en live muziek

Voor zowel kinderen als volwassenen is er een uitgebreide Food Court met onder andere Pizza, Poffertjes, Smoothies en ambachtelijk ijs. Men kan een fijne Picknickplek met borrelplank reserveren naast het centrale podium met Frits Sissing. Of genieten van een Pokébowl, BBQ of van de exclusieve Oester- en Champagnebar. Bij het nieuwe Donckse Landgoedwinkeltje staat een kleine Proef- en Streekmarkt met lokale producten. Door de gehele dag heen kunnen bezoekers genieten van afwisselend live jazz, singer-songwriter en klassieke muziek!

Kinderactiviteiten

Ook voor de kinderen is er een divers activiteiten pallet, zoals de befaamde Ridders & Prinsessenparade (op inschrijving), de Kinderkunstknutseltent met Atelier MAAK!, Ponyrijden en een Kinderboerderij. Voor het eerst dit jaar kunnen kinderen zelfs Peddelbootje varen op de historische Oogvijver.

Programma en ticketverkoop

Programma en ticketverkoop is beschikbaar via de website huystendonck.nl/doncksefair, waarop u naast uw entreekaartje, ook de uitleg vindt over de uiteenlopende programma onderdelen waarop u zich ook via de ticketsite kunt inschrijven. Voor het (van te voren!) aanmelden van uw kunstvoorwerpen, aardewerk/porselein of sieraden voor het centrale podium met Frits Sissing en zijn experts, staat tevens de aanmeldprocedure uitgelegd. 

Voor alle workshops/rondleidingen geldt het volgende: Reserveren kan via: huystendonck.nl/doncksefair waarna u een bevestiging ontvangt met verdere instructies. Zie ook ticketview.nl/shop/huystendonck Voor alle workshops geldt een maximum aantal inschrijvingen per workshop. Wees er op tijd bij, want vol is vol.