Agenda

Doorkomst Roparun 2019

Op maandag 10 juni (2e Pinksterdag) zullen voor het 8e jaar op rij tussen 09.00-16.30 uur de deelnemende ploegen die in Hamburg van start gaan door Ridderkerk en Rijsoord komen. Door een aantal enthousiaste mensen vanuit het Wijkideeteam Rijsoord, zal er ook dit jaar weer een doortocht georganiseerd worden met speaker, terras, springkussen, schminken, enz. op hoek van de Lagendijk en Rijksstraatweg tegenover restaurant Bardot.

De Roparunners waren voorgaande jaren verheugd en verrast dat er in Rijsoord deze enthousiaste doorkomst voor hen was opgezet. Hierdoor kregen zij een extra steuntje in de rug voor hun laatste zware kilometers tot de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Daarom wil Rijsoord zich ook dit jaar weer van zijn beste kant laten zien, zeker nu er weer een ploeg Rijsoordse lopers deelneemt.

Het vorig jaar succesvolle team (223) uit Rijsoord zal ook dit jaar opdraven om met zijn allen weer een fiks bedrag met elkaar bijeen te lopen en over te maken naar de Stichting Roparun. Vorig jaar was het met vele honderden bezoekers, families, sponsoren en supporters bij restaurant Bardot een drukte van belang tijdens de doorkomst. Vreugdetranen en een emotionele ontvangst was er op de Lagendijk, het leek wel of daar een finish was maar er resten nog 20 kilometers naar de Coolsingel. De doorkomstcommissie zal ook dit jaar weer aandacht aan het Rijsoordteam besteden, een extra premie zal er waarschijnlijk weer klaarliggen. Maar ook de andere teams zullen met heel veel enthousiasme op Rijsoord worden ontvangen. 

Radio Ridderkerk zal verslag doen tijdens de doorkomst van de Roparun van 13.00 tot 15.00 uur.


De Rezoordse Kraaienrun 

Op 11 mei werden de Rijsoordse wielerronde “De Draai Rond de Kraai” en ook de derde Rezoordse Kraaienrun georganiseerd waarvan de opbrengst voor het goede doel van de Roparun is. De lopers starten voor de 5 of 10 kilometer door Rijsoord en de Kleine Kraaienloop voor kinderen tot 10 jaar op het wielerparcours van zo’n 1700 meter, waar zij op hun eigen tempo liepen om de toeschouwers te laten zien dat ook zij ook de Roparun  een belangrijk doel vinden. Er waren weer meer inschrijvers dan vorig jaar.

De ploegen komen via het centrum van Ridderkerk, waar de gemeente Ridderkerk er een groot feest van gaat maken op en rond het Koningsplein. De beide organisaties zullen samenwerken voor de programma’s die elkaar ondersteunen. De Roparunners komen daarna via de Lagendijk, Rijksstraatweg en Noldijk door Rijsoord. Om deze ploegen ook nu weer het nodige steun in de rug te geven is de doorkomst op de hoek Lagendijk/Rijksstraatweg, tegenover restaurant Bardot. De verwachting is dat er zo’n 100 ploegen starten vanuit Hamburg. De verwachte doorkomsten van de meeste deelnemers zal tussen 10.00 en 16.30 uur zijn.

Zo groot mogelijk bedrag

Om deze doorkomst zo feestelijk mogelijk te maken en ook een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de doelstelling van Roparun, “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan leven”, worden er weer een aantal dingen opgezet. Er is wederom een folder gemaakt, die in Rijsoord zal worden verspreid, met daarop informatie vanuit de organisatie en met logo’s van bedrijven, verenigingen, organisaties of particulieren die de organisatoren financieel ondersteunen. De organisatie kon vorig jaar de kosten heel laag houden en zo’n €2.000,- overmaken op de bankrekeningen van diversen ploegen van Roparun. Ook dit jaar zal het te schenken bedrag verdeeld worden over een aantal teams en dit zal tijdens de doorkomst bekend worden gemaakt.

Wat is er te doen?

Facet Ridderkerk zal zorgdragen dat er voor de kinderen een springkussen aanwezig zal zijn. Ook kunnen kinderen zich laten schminken door Marina van Face to Face. Voor de inwendige mens zijn er diverse mogelijkheden voor een hapje en een drankje op het terras bij restaurant Bardot. Vanuit de samenwerking met de Ridderkerk zullen er nog andere optredens zijn. DJ Cageman zal de dag muzikaal ondersteunen. De organisatoren staan open voor meer initiatieven en ideeën om de doorkomst te ondersteunen.

De Lagendijk zal op deze dag vanaf de Rijksstraatweg richting Ridderkerk tussen 09.00 en 1.00 uur worden afgesloten voor het autoverkeer.

Indien bedrijven, verenigingen, scholen, organisaties en particulieren wat op andere wijze willen bijdragen is dit uiteraard ook bespreekbaar, b.v. doormiddel van het opzetten van een actie, een vlag, spandoek, bord enz.

U kunt contact opnemen met Wim van Wingerden, mail: wimvanwingerden4@gmail.com, tel.nr. 0180-427183 / 06-5181649

Alleen SAMEN met U krijgt Rijsoord dit voor elkaar.