Agenda

Drie dagen internationaal circustheater in het Maaspodium

Het Maaspodium laat circustheater van internationale artiesten zien tijdens de Circusdriedaagse van vrijdag 16 t/m zondag 18 november. Verbaas je over de kracht van de acrobaten en luister naar de verhalen van de circusmakers – van jong talent tot gerenommeerde professionals. Met dit jaar op het programma: de Rotterdamse circuswerkplaats Circunstruction, TENT Circustheater Producties & Veem Huis voor Performance, Panama Pictures en Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter. 

Internationale circusartiesten 

Talenten van ver en tegelijk hartstikke Rotterdams: bij de Rotterdamse circuswerkplaats Circunstruction krijgen jonge, afgestudeerde artiesten de kans hun eigen circustheatervoorstelling te maken. Jonge circusartiesten komen van ver om zich hier in Rotterdam verder te kunnen ontwikkelen. Sommigen van hen zijn hier begonnen bij Codarts Circus arts en vanuit daar doorgestroomd naar Circunstruction, anderen nemen ervaringen van elders mee. Op vrijdag 16 november toont Circunstruction previews van voorstellingen die nog in ontwikkeling zijn, van circusmakers Júlia Campistany Albareda (Spanje), David Eisele (Duitsland), Milan Seegers (Nederland) en Tom-André Hendon (Noorwegen), Jakobe Geens (België) en Charlie Hession (Engeland). Op zaterdag 17 november spelen de Nederlandse Kim en de Noorse Marta samen Engel (8+). Ook in Muur (XL, za 17 nov) en Requiem for Lost Things (XL, zo 18 nov) zijn casts van internationale circusartiesten te bewonderen: hieronder bevinden zich Nederlandse, Duitse, Franse, Italiaanse, Belgische, Oostenrijkse en Portugese artiesten.

De Circusdriedaagse 

De Circusdriedaagse is een jaarlijkse happening in het Maaspodium met circus, dans, acrobatiek en bewegingstheater. Hoog in de lucht en laag bij de grond, met spectaculaire trucs en wonderlijke verhalen. Al sinds de start van het Maaspodium in 2013 is de Circusdriedaagse vaste prik in november. Het Maaspodium presenteert met trots het zesde programma, waarin de kwaliteit en verwondering van het moderne circus voorop staan.
 

Combitickets 

Wie zich extra wil laten onderdompelen in de wereld van het circus kan op zaterdag 17 november gebruik maken van combitickets. Combitickets geven toegang tot twee voorstellingen op één dag, met een fijne korting. Combitickets voor de zaterdag zijn al beschikbaar vanaf €15.
 

De Circusdriedaagse

Aanvang: vr 16 t/m zo 18 november 2018, diverse tijden
Prijs: v.a. €6 per voorstelling, v.a. €15 per combiticket
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: www.MAAStd.nl